Ucrainenii, pierderi tot mai mari în luptele pentru oraşul Bahmut

Ucrainenii, pierderi tot mai mari în luptele pentru oraşul Bahmut
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Serviciul de informaţii externe german (BND) se arată alarmat de pierderile pe care le înregistrează armata ucraineană în luptele împotriva forţelor ruse în oraşul Bahmut, a relatat vineri săptămânalul german Der Spiegel, citat de Reuters.

Armata ucraineană suferă pierderi mari în fiecare zi, numărul acestora fiind de ordinul a trei cifre, a comunicat serviciul de informaţii BND unui grup de parlamentari din Bundestag, care se ocupă de probleme de securitate, într-o întâlnire secretă săptămâna aceasta, relevă Spiegel, citând informaţiile primite.

Capturarea oraşului Bahmut de către forţele ruse va avea consecinţe semnificative, întrucât aceasta i-ar permite Rusiei să facă progrese suplimentare, avertizează BND, potrivit căruia armata rusă îşi utilizează propriii soldaţi drept carne de tun la Bahmut.

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că forţele sale au preluat controlul asupra Klişciovka, o aşezare mică la sud de Bahmut, în regiunea Doneţk. Săptămâna trecută, forţele ruse au capturat Soledar, la nord-est de Bahmut, un avans despre care analiştii din domeniul de securitate afirmă că le-ar putea ajuta să pună presiune asupra oraşului Bahmut.

Citit 588 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.