Scoția - Demisie surprinzătoare a premierului Nicola Sturgeon

Scoția - Demisie surprinzătoare a premierului Nicola Sturgeon
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nicola Sturgeon, figura de profil a mișcării de independență a Scoției, a demisionat miercuri din funcția prim-ministru, scrie BBC News. Anunțul a venit în cadrul unei conferințe de presă la Edinburgh. „Este important să știi aproape instinctiv când este momentul potrivit pentru a face loc altcuiva”, a declarat Nicola Sturgeon.

Sturgeon ocupa funcția de prim-ministru din noiembrie 2014, când i-a luat locul lui Alex Salmond, în urma referendumului pentru independență. Ea a devenit apoi prim-ministrul Scoției cu cea mai lungă vechime în funcție. Liderul liberal-democraților scoțieni spune că Scoția se confruntă cu „multe provocări” și solicită Partidului Național Scoțian (SNP) „restabilirea stabilității”. Dar astăzi „nu este o zi pentru atacuri politice”, a spus Alex Cole-Hamilton.

Liderul Partidului Național Scoțian a avut o serie de eșecuri politice recent, inclusiv înfrângerea la Curtea Supremă a Regatului Unit în ceea ce privește planurile sale pentru un nou referendum pentru independență, scrie The Guardian.

Au existat tot mai multe speculații că Sturgeon se pregătea să demisioneze la următoarele alegeri parlamentare din Scoția, dar nu atât de brusc.

Citit 475 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 15:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.