Războiul din Ucraina, un război pe termen lung

Războiul din Ucraina, un război pe termen lung
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ţările occidentale vor trebui să sprijine Ucraina încă pentru mult timp, în contextul invaziei ruse din această ţară, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu apărut joi în cotidianul The Guardian, potrivit DPA. Preşedintele rus Vladimir Putin "nu intenţionează să obţină pacea, ci vrea mai mult război", a precizat şeful NATO.

Stoltenberg a adăugat că Rusia îşi sporeşte producţia militară industrială şi apelează la regimurile autoritare într-o încercare de a obţine mai multe arme. Ca urmare, SUA, Marea Britanie, Germania şi alte state occidentale trebuie să fie pregătite să sprijine Ucraina cu arme, muniţie şi piese de schimb pentru o perioadă lungă de timp. "Nevoia va continua să existe, deoarece este vorba de un război de uzură. Este vorba de capacitatea industrială de a menţine sprijinul", a spus el.

La începutul acestei săptămâni, ţările din UE au convenit să ofere Ucrainei un milion de obuze de artilerie în următoarele 12 luni, a mai amintit Stoltenberg. Prin echipamentul oferit de Occident, ucrainenii vor putea "să lanseze o ofensivă şi să recucerească teritorii", adăugând însă că NATO nu este parte a conflictului.

Citit 575 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 11:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.