Austria - Parlamentarii de extremă dreapta, protest față de Zelenski

Austria - Parlamentarii de extremă dreapta, protest față de Zelenski
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Parlamentari din formaţiunea de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ, pro-rus) au părăsit joi o şedinţă a camerei inferioare a parlamentului austriac, în timpul unui discurs al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în semn de protest faţă de ceea ce ei consideră o încălcare a neutralităţii Austriei, transmite Reuters.

Zelenski s-a adresat parlamentarilor austrieci prin videoconferinţă, în intervenţia sa mulţumind Austriei pentru ajutorul umanitar şi pentru alte proiecte precum identificarea minelor terestre. Austria susţine că neutralitatea sa o împiedică să se implice militar în conflict şi, deşi susţine Ucraina politic, ea nu îi poate trimite acestei ţări arme pentru a fi utilizate împotriva invadatorilor ruşi.

FPÖ avertizase în urmă cu câteva zile că va protesta faţă de intervenţia lui Zelenski în parlamentul de la Viena. FPÖ are al treilea număr de locuri în camera inferioară. În prezent, partidul are un mic avans în sondajele de opinie faţă de opoziţia social-democrată (SPÖ) şi Partidul Popular (ÖVP), al cancelarului Karl Nehammer, care guvernează într-o coaliţie alături de Verzi.

Actuala legislatură din Austria se încheie în toamna anului viitor.

Citit 489 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 16:11

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Maria
    Vineri, 31 Martie 2023 09:46
    80.24.237.***
    Cand s-a vehiculat idea ca neprimirea noastra in Schegen ar putea fi mana rusilor, nu am crezut. Mi.am zis atunci ca ce are de-aface Rusia cu Schengen. Uite dovada, cu un partid care "FPÖ are al treilea număr de locuri în camera inferioară" la ce sa te astepti?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.