Liderul grupării Stat Islamic, ucis de serviciile secrete turce

Liderul grupării Stat Islamic, ucis de serviciile secrete turce
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Presupusul lider" al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) a fost "neutralizat" sâmbătă în Siria, în cursul unei operaţiuni conduse de serviciile turce de informaţii, a afirmat duminică preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, scrie AFP. "Presupusul lider al Daesh, nume de cod Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, a fost neutralizat în timpul unei operaţiuni desfăşurate sâmbătă de MIT (serviciile secrete turce) în Siria", a declarat şeful statului turc, într-un interviu televizat.

SI a anunţat pe 30 noiembrie moartea precedentului său lider, Abu al-Hasan al-Hashimi al-Qurashi, fără a preciza circumstanţele. El a fost imediat înlocuit de Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, a informat SI.

Potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse în nordul Siriei, serviciile turce de informaţii şi poliţia militară locală sprijinită de Turcia au izolat sâmbătă o zonă din apropierea oraşului Jindires, în regiunea Afrin. Locuitorii chestionaţi de AFP au afirmat că o operaţiune a avut ca ţintă o fermă abandonată, care a servit cândva drept şcoală islamică.

Trupe speciale americane au vizat la mijlocul lui aprilie în nordul Siriei un lider al SI care plănuia atacuri în Europa şi Orientul Mijlociu şi care a fost "probabil" ucis, a anunţat armata americană.

În ciuda înfrângerii sale teritoriale, gruparea SI desfăşoară în continuare atacuri în Siria.

Citit 532 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2023 15:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.