Petreceri la „Marele dejun al încoronării”

Petreceri la „Marele dejun al încoronării”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Marea Britanie s-a dat startul, duminică, "Marelui dejun al încoronării", în cadrul celor trei zile de festivităţi ocazionate de încoronarea regelui Charles al III-lea şi a reginei consoarte Camilla, în conformitate cu preocuparea noului monarh faţă de consolidarea comunităţilor locale.

Mii de evenimente au avut loc în toată ţara, pe străzi, în grădini, parcuri şi spaţii comunitare, la care vecini şi grupuri de prieteni au fost invitaţi să împartă mâncare şi să se distreze împreună, pentru a celebra prietenia şi încoronarea primului monarh nou al Marii Britanii din ultimii 70 de ani.

Evenimentul a fost condus de Eden Project, al cărui "Mare dejun" ("Big Lunch") reuneşte în fiecare an milioane de persoane pentru a stimula spiritul comunitar, a reduce singurătatea şi a sprijini organizaţiile şi cauzele caritabile, conform site-ului Familiei Regale Britanice.

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a găzduit la rândul său un dejun la reşedinţa oficială din Downing Street.

Persoanele şi organizaţiile care au planificat evenimente cu ocazia "Marelui dejun al încoronării" au fost încurajate să le înscrie pe o hartă interactivă pusă la dispoziţie pe site-ul Eden Project.

Citit 529 ori Ultima modificare Duminică, 07 Mai 2023 16:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.