Donald Trump, declarat oficial „prădător sexual”

Donald Trump, declarat oficial „prădător sexual”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un juriu din New York l-a găsit vinovat pe Donald Trump de agresarea sexuală a fostei jurnaliste E. Jean Carroll, de la revista "Elle", în urmă cu 27 de ani.

Este pentru prima oară când un fost președinte al SUA este declarat prădător sexual, însă, deoarece este vorba de un caz civil și nu penal, singura sancțiune legală cu care se va confrunta Trump este cea financiară. Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, urmează să-i plătească lui E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari, pentru suferinţele fizice şi psihologice pe care i le-a cauzat. "Acest verdict este o ruşine", a denunţat imediat Donald Trump.

În noiembrie 2019, E. Jean Carroll, cunoscută pentru fostele sale cronici din revista "Elle", l-a chemat în instanță pentru defăimare pe fostul lider de la Casa Albă, după ce acesta a calificat drept "minciună absolută", în iunie 2019, acuzația femeii potrivit căreia Donald Trump a violat-o în cabina de probă a unui mare magazin din New York, la jumătatea anilor '90.

Carroll nu a putut depune o plângere pentru viol în 2019, deoarece intervenise prescripția. Cu toate acestea, la 24 noiembrie 2022, a intrat în vigoare o lege din statul New York ("Adult Survivors Act"), care permite victimelor agresiunilor sexuale să își reia procedurile civile timp de un an. Carroll a depus, prin urmare, o nouă plângere, în noiembrie, la New York, pentru "defăimare", dar și pentru "agresiune" și "bătaie" și a cerut un proces civil pentru daune.

Citit 389 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 16:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.