SUA își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu

SUA își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Departamentul Apărării al SUA este pe cale să desfăşoare circa 900 de militari în Orientul Mijlociu, pentru a întări capacitatea de protecţie a trupelor pe fundalul conflictului din Gaza, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, conform dpa.

O parte dintre militari sunt transferaţi de la unităţi de rachete, a menţionat el. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu a comentat unde anume vor fi desfăşurate trupele americane, precizând doar că "aceste forţe... nu merg în Israel", ci mai curând "sunt menite să sprijine eforturile regionale de descurajare şi să întărească capacităţile de protecţie ale forţelor SUA".

SUA au trimis deja sisteme de arme, două portavioane şi grupurile de luptă aferente în Mediterana de est, pentru a-şi întări poziţia în regiune.

"Intenţionăm, de asemenea, să furnizăm Israelului cele două sisteme Domul de Fier aflate în prezent pe inventarul nostru pentru a-l ajuta să-şi consolideze capacitatea de apărare aeriană", a mai spus Ryder, adăugând că vor fi livrate, de asemenea, interceptoare.

Citit 376 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2023 18:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.