Retrageri de trupe din Afganistan

Retrageri de trupe din Afganistan

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Germania îşi va sincroniza cu SUA retragerea trupelor sale din Afganistan, a anunţat miercuri ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer, care a adăugat că aşteaptă o decizie a NATO în această privinţă, după o sesiune specială a Alianţei, în cursul zilei de miercuri, transmite Reuters.
Preşedintele Joe Biden urma să anunţe o retragere completă a trupelor americane din Afganistan până la 11 septembrie, potrivit unor surse oficiale de la Washington.
Annegret Kramp-Karrenbauer a indicat că militarii NATO prezenţi în Afganistan vor fi retraşi probabil în septembrie. ''Am afirmat întotdeauna: intrăm împreună (cu americanii), ieşim împreună'', a declarat ea, pentru postul public german de televiziune ARD.
Germania are 1.000 de militari desfăşuraţi pe teritoriul afgan, al doilea contingent străin, după cel american, ca mărime.
În același timp, cotidianul The Times a relatat miercuri că Regatul Unit îşi va retrage la rândul său trupele din Afganistan, unde sunt prezenţi 750 de militari britanici.

Citit 217 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 17:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro