Disensiuni în PNL privind evaluarea miniștrilor

Disensiuni în PNL privind evaluarea miniștrilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai mulți lideri PNL, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă, sunt nemulțumiți de faptul că Florin Cîțu a lansat public posibilitatea remanierii unor miniștri fără a se consulta înainte cu aceștia. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că mai mulți lideri sunt nemulțumiți de faptul că Florin Cîțu a lansat informația potrivit căreia se impune o remaniere a miniștrilor PNL. Neoficial, Cîțu ar fi transmis că miniștrii Lucian Bode și Virgil Popescu sunt vizați de remaniere, fapt care a creat nemulțumirea premierului Nicolae Ciucă. De altfel, acesta din urmă s-a declarat mulțumit de activitatea Ministerului de Interne, dând un mesaj de susținere pentru Lucian Bode.

La rândul său, Florin Cîţu a declarat că miniştrii liberali sunt evaluaţi zilnic şi că ei nu se cramponează de funcţii. "Nimeni nu a vorbit de remaniere, eu vorbesc de evaluare (...) Mă interesează, cel puţin, ca reprezentanţii PNL în Guvern să îşi facă treaba cât mai bine, pentru că sunt acolo reprezentanţi ai PNL şi sunt în numele şi pentru cetăţeni. Astăzi, acum când vorbim, suntem în procedură de evaluare", a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă evaluarea miniştrilor trebuie făcută de premier sau de preşedintele partidului, el a explicat că prim-ministrul îşi face propria evaluare, aşa cum la partid se face o evaluare separată a miniştrilor. Cât despre faptul că premierul Nicolae Ciucă a evitat să participe la şedinţa coaliţiei de guvernare pe motiv că nu ar fi fost de acord cu evaluarea miniştrilor, liderul liberalilor a spus că prim-ministrul este invitat la toate şedinţele.

Totodată, Florin Cîțu a enumerat şi propunerile liberalilor pentru îmbunătăţirea situaţiei economice a ţării. "Sunt foarte clare propunerile PNL: 7% din PIB pentru investiţii, trebuia să fie de la început, nu a fost pus, trebuie să fie pus acolo, fără investiţii nu poţi să ai o revenire rapidă a economiei, trebuie să creştem veniturile tuturor românilor. (...) Reducerea deficitului bugetar prin colectarea mai bună, dar şi printr-un management mai bun sau administrare mai bună a cheltuielilor. Acesta este semnalul pe care îl dai pieţelor, să nu mai creşti nici dobânzile, nu mai creşte nici inflaţia", a explicat Florin Cîţu.

Întrebat dacă în şedinţa coaliţiei s-a discutat şi despre modul de împărţire a funcţiilor în judeţe, preşedintele PNL a replicat: "România este într-o situaţie dificilă, complicată, cu provocări în faţă. Nu pierdem o zi întreagă să discutăm de deconcentrate şi CA-uri".

Citit 848 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.