Primele convoaie militare franceze sosesc în România

Primele convoaie militare franceze sosesc în România
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Primul convoi cu tehnică militară franceză constând în transportoare blindate, în vederea completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence - BGFP) dislocat în Cincu, era programat să intre duminică seară în România, pe la Nădlac, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN). Un al doilea convoi, constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc, urmează să sosească în România în luna noiembrie, conform hotnews.ro.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră. Franța își va consolida prezența militară pe flancul estic al NATO, prin desfășurarea de vehicule blindate de infanterie și tancuri Leclerc în România, a anunțat, pe 11 octombrie, ministrul său pentru Forțele Armate.

Recent, Klaus Iohannis a salutat decizia președintelui Emmanuel Macron de a consolida prezența militară franceză în România. „Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarității Aliate”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

Citit 934 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2022 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.