Sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripă, din partea DSP Galați

Sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripă, din partea DSP Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pe fondul situației epidemiologice din țară și al creșterii numărului de cazuri de gripă, Ministerul Sănătăţii a instituit starea de alertă epidemiologică. În context, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a transmis un comunicat de presă prin care recomandă populației măsuri sporite pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

"În vederea prevenirii și limitării îmbolnăvirilor de gripă şi alte infecţii virale respiratorii, Ministerul Sănătăţii face următoarele recomandări pentru populaţie: consultarea medicului de familie la apariţia simptomelor respiratorii pentru a stabili indicaţiile terapeutice, izolarea și eventuale investigaţii suplimentare", se precizează în comunicat.

În Galați, centrele de evaluare se află la: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Cuvioasa Parascheva" Galaţi (program, luni - vineri, 12.00 - 14.00, copii peste 7 ani), Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi (luni - duminică, inclusiv sărbătorile legale, 24/24 de ore) şi toate centrele de permanenţă din judeţ: nr. 1 Galaţi, nr. 2 "Sf. Luca" Galaţi, Bereşti, Bălăbăneşti, Băleni, Corod, Cudalbi, Cavadineşti, Vlădeşti, Tudor Vladimirescu, de luni până vineri, în intervalul orar 15.00 - 8.00, iar sâmbăta, duminica şi sărbătorile legale 24 de ore din 24.

"Principalele măsuri sunt respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea de batiste de unică folosinţă, menţinerea unei igiene adecvate a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, evitarea aglomeraţiilor, aerisirea spaţiilor închise, purtarea măştii de protecţie și, nu în ultimul rând, vaccinarea antigripală, în special pentru populaţia expusă la risc crescut de îmbolnăvire sau complicaţii ale gripei - persoanele peste 65 de ani, gravide, persoane imunodeprimate, persoane cu afecţiuni cronice respiratorii sau cardiace", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați.

Citit 921 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 09:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.