De luni, se reia programul „Muzeele prin ochii copiilor”

De luni, se reia programul „Muzeele prin ochii copiilor”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 24 aprilie – 16 iunie, peste 5.200 de elevi din județ, care învață la școli din mediul rural sau la cele din Tecuci, Târgu Bujor și Berești, precum și de la școlile speciale, vor vizita gratuit acvariile de la Complexul Muzeal de Științele Naturii, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, secția Lapidarium a Muzeului de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc. Toate acestea au loc în cadrul programului “Muzeele prin ochii copiilor”, finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Galați. Acest program are o valoare financiară de 538.660 de lei, cu transport și mese incluse.

“Este un proiect la care țin foarte mult, mai ales după ce am văzut anul trecut, la prima ediție, cât de multă bucurie a adus copiilor care au vizitat, unii pentru prima oară, acvariile de la Complexul Muzeal de Științele Naturii, Muzeul de Istorie sau Grădina Zoologică. Practic, copiii descoperă minunata lume a muzeelor și învață în același timp lucruri noi și interesante despre artă, istorie, tradiții și lumea animalelor. Totul va fi asigurat de către Consiliul Județean, de la transport la pachețelul de dimineață și masa de prânz la restaurant”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Primele vizite din cadrul acestui program vor fi organizate luni, 24 aprilie. Fiecare autocar va avea un coordonator de grup desemnat de către CJ, care îi va însoți pe copii pe tot parcursul vizitelor. În acest an, vor participa 5.124 de elevi din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, precum și 113 elevi de la școlile speciale. Ei vor fi însoțiți de 438 de profesori.

Citit 519 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2023 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.