Asigurări și recomandări pentru o „minivacanță în siguranță”

Asigurări și recomandări pentru o „minivacanță în siguranță”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perioada de minivacanță (1-5 iunie), peste 210 polițiști din cadrul serviciilor operative vor desfășura zilnic activități pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru fluidizarea traficului rutier și verificarea modului în care participanții la trafic respectă regulile de circulație, precum și pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, se precizează într-o informare transmisă de Instituția Prefectului - Județul Galați.

De asemenea, pentru desfășurarea într-un climat de siguranță a tuturor manifestărilor publice ce vor avea loc în această perioadă - patru spectacole organizate de Ziua Internațională a Copilului, trei manifestări artistice organizate în comune și Hramul Mănăstirii Buciumeni - peste 150 de jandarmi gălățeni se vor afla la datorie. Aceștia vor acționa și în patrule mixte, polițist - jandarm, vor intensifica măsurile de ordine publică și vor desfășura acțiuni cu precădere în zonele și arterele intens circulate, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau comit fapte contrare legii.

La nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a se asigura un control fluent, operativ și eficient în toate punctele deschise traficului internațional. Dacă situația o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

În plus, la datorie vor fi și peste 100 de pompieri, cu misiunea de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență, dar și de a asigura acordarea primului ajutor și transportul persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog vor desfășura în județ activități de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber în mod sănătos.

Structurile MAI au pregătit și o serie de recomandări pentru a avea o minivacanță cât mai plăcută, din care am reținut că plecarea de la domiciliu nu ar trebui anunțată prin postări pe site-urile de socializare. Totodată, celor care călătoresc peste hotare li se reamintește să se asigure, înainte de a pleca la drum, că au asupra lor documentele necesare, inclusiv pe cele ale minorilor, pentru tranzitarea frontierei de stat.

Cetățenii pot solicita non-stop sprijin apelând numărul unic de urgență 112 sau direct la patrulele aflate în teren, se mai arată în comunicatul primit de la Instituția Prefectului.

Citit 590 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2023 06:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.