GOSPODĂRIRE URBANĂ, în primele şase luni din 2016. Lucrări făcute doar în parcuri, nu şi în jungla urbană
Foto: Foto Ruxandra Podlisnic

GOSPODĂRIRE URBANĂ, în primele şase luni din 2016. Lucrări făcute doar în parcuri, nu şi în jungla urbană
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Potrivit unui raport întocmit de societatea SC Gospodărire Urbană SRL, pentru şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru persoanele vârstnice, aflăm că în primul semestru al anului au fost efectuate lucrări în 13 parcuri gălăţene, la care se adaugă lucrări specifice de întreţinere a vegetaţiei existente.

Cu toate astea, o bună parte dintre gălăţeni sunt nemulţumiţi de activitatea societăţii şi spun că, pe alocuri, oraşul arată ca o junglă. În acest sens, pe adresa redacţiei a venit o sesizare de la o locuitoare din cartierul Micro 20, care se plânge de faptul că iarba şi gardurile vii din jurul blocului unde locuieşte, precum şi din jurul celor din apropiere, nu au fost tunse deloc de la începutul verii, iar aspectul lor este extrem de neplăcut. "Este vorba despre blocurile C9 şi C10 din Micro 20, o zonă intens circulată, unde iarba şi gardurile vii nu au fost îngrijite de cei în a căror administrare se află. Deşi aşteptăm de luni bune să se întâmple minunea, cred că mai degrabă va veni zăpada să acopere bălăriile din jurul nostru", ne-a explicat Ciocan-Nuţu Vasilica, în sesizarea pe care ne-a trimis-o.

Din raportul întocmit pentru Comisia de Dialog Social, aflăm că SC Gospodărire Urbană, subordonată Primăriei Galaţi, a avut ca principal obiectiv îngrijirea parcurilor. Astfel, reprezentanţii societăţii au transmis că, în perioada ianuarie - iulie 2016, au fost efectuate lucrări de cosire mecanică asupra a 0,38 kilometri pătraţi de teren din parcurile gălăţene. În plus, au fost tunse garduri vii pe o suprafaţă de 29.000 de metri pătraţi. Cele 13 parcuri introduse în raport sunt Grădina Publică, Parcul Viva, Parcul CFR, Parcul 1907 (aferent Primăriei şi Prefecturii), Parcul Mihai Eminescu, Parcul Spicu, Parcul 13 Iunie, Parcul Rizer, Parcul Libertăţii, Parcul Cloşca, Parcul Turn TV şi parcul aferent blocurilor ANL din Micro 13B.

Neconcordanţe între raport şi realitate

Aflat pe listă ca una dintre zonele în care au fost efectuate lucrări, Parcul Cloşca este un alt subiect de controversă între gălăţeni şi societatea responsabilă de îngrijirea spaţiilor verzi din Galaţi. Florin Aramă, un cetăţean care a făcut nenumărate plângeri la primărie pentru reabilitarea parcului, ne-a spus, de mai multe ori în acest an, că Parcul "Corneliu Coposu" (Cloşca sau parcul de la Ultimul Leu) arată deplorabil.

"Buruienile cresc în voie, gardurile vii nu sunt tunse, copăceii, la fel, nu sunt îngrijiţi. Cred că trebuie să se ia măsuri, pentru că este unul dintre parcurile centrale ale oraşului", ne-a spus cetăţeanul. Am fost şi noi de mai multe ori în Parcul Cloşca şi situaţia nu este chiar atât de roz pe cât este descrisă în raportul societăţii Gospodărire Urbană. Din contră, seamănă mai mult cu semnalele oamenilor. Singura schimbare din ultima vreme este repararea podeţului care face legătura între parc şi fosta benzinărie MHC. "Am văzut, în sfârşit, că podeţul a fost reparat. Balustrada pusă, vopsită, totul foarte bine făcut. Aşa îmi place", ne-a mai spus Florin Aramă.

Tăieri de copaci în Micro 39 şi Micro 40

"Programul de tăiere arbori se înaintează de către Primăria municipiului Galaţi - Direcţia Infrastructură şi Lucrări Publice, suportând modificări în funcţie de priorităţi. Pentru perioada 15 iulie - 15 august, avem programate lucrări în cartierele Micro 39 şi Micro 40, care includ tăierea a 138 de arbori şi toaletarea a 405 copaci", se mai arată în raportul întocmit de SC Gospodărire Urbană SRL.

Citit 4434 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.