APEL UMANITAR | Andreea a fost descoperită din senin cu o tumoare pe creier

APEL UMANITAR | Andreea a fost descoperită din senin cu o tumoare pe creier
Cel mai greu examen pe care-l are de dat un copil
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Andreea Lăpuşneanu are 14 ani şi este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Nr. 29. Până vinerea trecută, a fost omul de bază al clasei din care face parte. Atentă, responsabilă, studioasă şi altruistă, ea e cea pe care toţi colegii o sună când au nevoie de clarificări în privinţa temelor sau a notiţelor. Din nefericire, copila a primit în cursul acestei săptămâni un diagnostic înfricoşător: tumoare malignă pe creier.

"Nu a fost niciodată bolnăvicioasă. Şi nu am avut niciun semn că ar fi ceva în neregulă cu ea. Săptămâna trecută a făcut un vaccin, iar vineri am chemat salvarea pentru că făcuse convulsii. Vaccinul acela a activat ceva în organismul ei. La analize am descoperit nenorocirea", povesteşte mama fetei, Dorina Lăpuşneanu.

Deşi iniţial au rămas fără aer de durere şi stupoare şi au simţit că le fuge pământul de sub picioare, membrii familiei s-au mobilizat imediat şi au mers la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, însă aici neurochirurgul nu a garantat reuşita operaţiei, tumoarea fiind destul de mare, de aproape şase centimetri. Andreea a fost dusă la Clinica particulară "Monza", unde medicii au cerut ca, înainte de operaţie, să meargă la un specialist oncolog, care să-i prescrie un tratament care să ajute la restrângerea tumorii.

Spitalizarea pentru trei zile şi investigaţiile de la Monza au costat peste 20.000 de lei, bani pe care părinţii nu-i aveau. Dar s-au făcut luntre şi punte pentru copilul lor şi s-au împrumutat ca să-i poată plăti.

Ca şi cum boala copilului lor n-ar fi o povară imensă de dus, mai există şi alta. În România, o familie normală nu-şi permite financiar toate investigaţiile şi costurile legate de operaţie şi tratamentul ulterior. Mai ales că, în cazul de faţă, luarea unei decizii corecte depinde de consultarea mai multor specialişti.

Toţi colegii Andreei de la Şcoala nr. 29 au făcut mobilizare generală şi vor aduna bănuţi pentru ca fata să se poată întoarce la fel de veselă, optimistă şi, mai ales, sănătoasă, printre ei.

Ţi-e şi frică să te întrebi câtă dramă poate fi în inima unui copil ai cărui colegi învaţă acum pentru admiterea la clasa a IX-a, în timp ce el va fi nevoit să petreacă o vreme, nedefinită încă, pe paturi de spital! Va fi cel mai greu examen pe care-l poate da un copil. Iar noi ar trebui să nu-i lăsăm singuri, nici pe ea, nici pe familia ei, în această luptă cruntă cu destinul. Rugăciunile noastre, gândurile noastre bune ar putea-o readuce pe Andreea cât mai repede la şcoală şi la visul ei de a deveni un psiholog bun.

La fel şi orice sprijin financiar cât de mic. Cei care pot şi vor să ajute au la dispoziţie un cont în lei la Raiffeisen Bank, deschis pe numele Lăpuşneanu Dorina Mihaela:

RO39RZBR0000060012864219.

De asemenea, puteţi lua legătura cu familia la 0723.618.818.

Citit 46384 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 01:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.