Când va fi restituită taxa auto?

Când va fi restituită taxa auto?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Taxa auto, în diferitele sale forme, va fi restituită solicitanţilor până în luna iunie a acestui an, după cum a declarat ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezent într-o emisiune televizată în seara zilei de 17 februarie.

“Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114, dacă nu mă înşel, un termen până în iunie anul acesta, [până la care] să fie banii rambursaţi. De ce am spus iunie? Ca să fie un termen mai larg. Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă cei care ne urmăresc că dăm banii tocmai în iunie. Nu. Cum se aprobă bugetul, imediat începem să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă. Sper ca domnul preşedinte să nu dea înapoi bugetul, pentru că ia multe astfel de probleme şi pe zona de alocaţie şi pe zona de taxă auto şi pe alte cheltuieli.’’

De la 1 ianuarie 2007, vreme de zece ani, statul a impus diferite taxe auto, încasând o sumă de 7 miliarde de lei, în mod ilegal, din care ar fi dat înapoi doar două treimi. 

Aşadar, odiseea taxei auto va avea o finalitate la începutul verii, când titularii îşi vor primi banii înapoi, după ce România a fost somată, în luna mai a anului trecut, de către Comisia Europeană, să returneze banii de urgenţă.

Citit 3596 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.