Finanțare în pericol pentru autostrada Lugoj - Deva

Finanțare în pericol pentru autostrada Lugoj - Deva
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noua licitație pentru proiectarea și execuția autostrăzii cu tuneluri dintre Lugoj și Deva va fi lansată pe noua formă a legislației achizițiilor publice, cu termene și condiții mai favorabile statului, a anunțat, vineri, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta a încercat să explice situația contractului de peste 300 milioane euro, care va pierde finanțarea prin PNRR dacă lucrările nu se recepționează în 2026. Procedura a fost întârziată din nou, după ce CNAIR a declarat oferta tehnică a turcilor de la MAPA drept neconformă.

Grindeanu a spus că oferta constructorului a fost mult mai mare, aproape dublă, față de cea estimată la lansarea licitației, pentru că între timp prețurile la materialele de construcții au explodat. "Nu puteam să intervin într-o procedură începută în urmă cu câțiva ani. Parcă e blestemat, eram premier când fostul ministru Cuc îmi spunea că trebuie să facă pasaje pentru urși", a explicat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă există un risc ca finanțarea din PNRR pentru această autostradă să fie pierdută, Grindeanu a răspuns afirmativ, dar a explicat că, tocmai pentru a respecta termenele din PNRR, se modifică legea achizițiilor publice.

Citit 900 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.