A fost terminată și reabilitarea DJ 251A

A fost terminată și reabilitarea DJ 251A
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marți, 7 iunie, Consiliul Județean (CJ) Galați a închis un nou proiect de reabilitare a drumurilor județene, finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Este vorba despre 16 kilometri de pe DJ 251A, pe ruta DN 24 - Drăgușeni - Fundeanu - Nicopole - Blânzi - Corod, lucrările efectuate de o asociere de firme gălățene având o valoare totală de aproape 41 milioane de lei.

"Este un drum foarte important pentru aproximativ 14.000 de oameni care locuiesc în zonă, precum și pentru zeci de agenți economici care folosesc această alternativă rutieră", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Prin reabilitarea și modernizarea DJ 251A sunt asigurați parametrii optimi ai tronsonului de drum, iar traficul se desfășoară în condiții de siguranță și confort. Ca elemente de siguranță rutieră au fost prevăzuți peste doi kilometri de parapeți metalici, execuția a 32 de kilometri de marcaje rutiere longitudinale, 379 de indicatoare rutiere, parapeți pietonali pentru toate podurile de pe traseu, precum și șase treceri de pietoni prevăzute cu indicatoare rutiere cu leduri intermitente.

Conform președintelui CJ, trei proiecte de drumuri județene finanțate prin POR 2014-2020 (axa SUERD), din cele patru contractate, au fost deja închise. Ultimul dintre acestea, DJ 242A, este în lucru, având un stadiu de finalizare de 70-80 la sută. A mai rămas de executat porțiunea din interiorul orașului Berești, unde, în prezent, au loc ample lucrări la rețeaua de canalizare.

Citit 1130 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.