Inovaţie pentru şoferi. Radarele invizibile sunt detectabile

Inovaţie pentru şoferi. Radarele invizibile sunt detectabile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă acum ceva timp, la introducerea noilor aparate radar, cele cu care sunt dotate MCV-urile poliţiei, sugeram că nu sunt chiar atât de nedetectabile, acum pot confirma acest lucru cu siguranţă. Nu nu fac reclamă vreunei firme de detectoare şi nici nu sugerez achiziţionarea unui astfel de aparat, dar, dacă deţineţi totuşi unul, folosiţi-l.

Ca să ne amintim, aparatele Bee III au încercat să creeze impresia că detectoarele de radar sunt atât de ineficiente încât pot fi aruncate la gunoi. Nu pot să desfiinţez această declaraţie în totalitate, datorită modului POP al acestui aparat radar.  Bee III emite o undă doar timp de 67 milisecunde pentru a măsura viteza ţintei. Într-adevăr, această funcţie ne va da multe bătăi de cap, dar ce nu vi s-a spus este că modul POP este disponibil doar când “Loganul" de 35 de mii de euro” staţionează. Când maşina poliţiei se deplasează, noul radar nedetectabil este aproape la fel de detectabil ca şi vechile aparate de măsurat viteza.

Când este folosit modul POP detectoarele de radar de calitate detectează fără probleme „MCV-ul” când acesta citeşte viteza unei alte maşini din trafic. Întradevăr când maşina poliţiei este staţionată şi nu avem nici un coleg de trafic în faţă şi poliţistul foloseşte modul POP, detectorul nostru de radar devine un foarte bun detector de amenzi, pentru că va suna cu siguranţă după ce poliţistul ştie exact cu ce viteză ne deplasam.

Lucrurile acestea au mai fost discutate dar din experienţa din trafic acumulată de atunci vă pot spune că poliţiştii evită folosirea modului POP. Motivul ar putea fi că respecta indicaţiile din manualul aparatului de radar BEE III, care spune că nu se recomandă folosirea acestui mod deoarece este predispus la erori de citire mari.

Declaraţiile dure, cum că toate detectoarele radar sunt bune de aruncat la gunoi, au rolul de a descuraja utilizarea acestor aparate şi nu reflectă în totalitate realitatea. Dacă vrem să fim cât mai siguri că nu vom fi amendaţi de către un poliţist exigent în timp ce trecem printr-o localitate cu 65 de kilometri pe oră, va trebui să ataşăm pe lângă detectorul de radar şi o staţie CB. Eu văd aceste două echipamente drept complementare, în nici un caz nu se exclud unul pe celălat

Totuşi, nu uitaţi că cea mai bună metodă să păcălim noile aparate de radar este să respectăm limita de viteză.

Citit 5239 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2012 11:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.