Vehicule electrice pentru opt localități din județ

Vehicule electrice pentru opt localități din județ
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

   Luni, 12 decembrie, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) au fost semnate 25 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Contractele, în valoare totală de 362.696.238,8 lei, au fost încheiate între autoritățile publice locale din 25 de unități administrativ-teritoriale și MDLPA și vizează atât înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de vehicule nepoluante, cât și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

   În județul Galați, un număr de șapte comune: Bălăbănești, Fârțănești, Priponești, Smulți, Suceveni, Vârlezi și Vlădești, precum și municipiul Tecuci vor beneficia de aceste autovehicule electrice sau de stații de încărcare, valoarea totală a proiectelor aprobate fiind de circa 25 de milioane lei. De menționat că, din acest total, mai mult de 50% revine achiziției de autobuze nepoluante ce vor circula la nivelul zonei periurbane Tecuci, iar două dintre proiecte au fost depuse în parteneriat: Smulți-Vârlezi, respectiv, Suceveni-Vlădești-Bălăbănești.

Citit 3649 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.