Româncele tinere, fără loc de muncă în pandemie

Româncele tinere, fără loc de muncă în pandemie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ponderea persoanelor cu vârste între 15-29 de ani fără loc de muncă sau care nu merg la școală (NEET) a crescut cu peste 5 la sută în România, în pandemie, ceea ce plasează România printre țările europene cu cea mai mare creștere a șomajului în rândul tinerilor, după primul an marcat de criza COVID-19, arată datele Eurostat, prezentate într-un raport realizat pentru Parlamentul European.

Astfel, creșterea ratei NEET este considerabil mai mare în România, decât media europeană. Dacă la nivelul UE, rata NEET a crescut cu 1,3 puncte procentuale de la sfârșitul anului 2019 până în primul trimestru din 2021, România se află pe locul 2, după Letonia, în topul țărilor cu cea mai mare creștere a acestei rate, având o diferență de patru ori mai mare decât media europeană.

Același raport arată că rata NEET este considerabil mai mare în rândul fetelor decât al băieților, situație valabilă la nivelul întregii UE, dar în cazul căreia România se află din nou în top, alături de Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia și Italia. Majoritatea persoanelor NEET din aceste țări sunt femei, mai ales din cauza responsabilităților familiale pe care le au acestea, comparativ cu bărbații.

Citit 2422 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.