Româncele tinere, fără loc de muncă în pandemie

Româncele tinere, fără loc de muncă în pandemie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ponderea persoanelor cu vârste între 15-29 de ani fără loc de muncă sau care nu merg la școală (NEET) a crescut cu peste 5 la sută în România, în pandemie, ceea ce plasează România printre țările europene cu cea mai mare creștere a șomajului în rândul tinerilor, după primul an marcat de criza COVID-19, arată datele Eurostat, prezentate într-un raport realizat pentru Parlamentul European.

Astfel, creșterea ratei NEET este considerabil mai mare în România, decât media europeană. Dacă la nivelul UE, rata NEET a crescut cu 1,3 puncte procentuale de la sfârșitul anului 2019 până în primul trimestru din 2021, România se află pe locul 2, după Letonia, în topul țărilor cu cea mai mare creștere a acestei rate, având o diferență de patru ori mai mare decât media europeană.

Același raport arată că rata NEET este considerabil mai mare în rândul fetelor decât al băieților, situație valabilă la nivelul întregii UE, dar în cazul căreia România se află din nou în top, alături de Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia și Italia. Majoritatea persoanelor NEET din aceste țări sunt femei, mai ales din cauza responsabilităților familiale pe care le au acestea, comparativ cu bărbații.

Citit 1925 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 19:00

1 comentariu

 • postat de vom muri pentru libertate
  Luni, 04 Octombrie 2021 02:06
  89.137.225.***
  Asta pentru ca avem guvernanti care inchid toata economia, inchid horeca, inchid firme pentru ca s-au infectat unii prin oras. In alte tari se face test si nu vaccin obligatoriu. In Germania testele sunt gratuite si oricine considera ca are simptome se duce si se testeaza. Ati lasat mii de oameni pe drumuri. E simplu - masca in aglomeratie, pastrarea distantei , testari. Atat! Vaccinul e optional si cat voi trai pe planeta asta nu va fi obligatoriu decat peste cadavre. Vom lupta pentru libertate si vom muri daca trebuie!
  1
  6
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro