ÎN JURUL LUMII cu Ana şi Ionuţ/ BICICLIŞTI pe tărâmul Eladei (FOTO)
Foto: Sursa foto: intotheworld.eu

ÎN JURUL LUMII cu Ana şi Ionuţ/ BICICLIŞTI pe tărâmul Eladei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt primii români care au făcut turul Africii pe motocicletă, apoi au „călărit” motoarele pe Drumul Mătăsii, şi în final au schimbat caii putere cu bicicletele pentru a descoperi fabuloasa Chină, gălăgiosul, aromatul şi aglomeratul Vietnam, apoi Omanul şi Dubaiul. Cum ar fi putut poposi în Grecia la fel ca tot turistul, într-un sejur all inclusive, când proiectul lor de străbătut lumea „Into The World”, a devenit mod de viaţă?! Vorbim despre gălăţeanca Ana Hogaş şi partenerul ei, Ionuţ (John) Florea, un cuplu de arhitecţi, despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”. Celor care nu îndrăznesc să pornească la drum pentru a descoperi lumea, aşa cum o fac ei, dar care s-ar încumeta pentru un traseu ceva mai scurt şi mai accesibil, le oferim recenta lor experienţă de călătorie într-una dintre cele mai spectaculoase insule ale fascinantei Eladei, Kephalonia, aşa cum temerarii drumeţi au povestit-o pe propriul blog - intotheworld.eu.

Pe drumuri virgine

Drumul din România către Grecia, prin Bulgaria, l-au parcurs cu o autorulotă împrumutată, în spatele căreia au înghesuit şase biciclete, pentru că de data asta au plecat la drum în compania prietenilor. După o noapte în Lefkada, au urcat pe bac şi au aşteptat nerăbdători să se ivească din mare rotunjimile Kephaloniei. „Frontul cochetului golf în formă de potcoavă aliniază vile bine restaurate care trădează ADN-ul veneţian al aşezării: faţade de piatră, frontoane de travertin, obloane de lemn vopsite în pasteluri calde, străduţe cât o lungime de braţ care se opresc la baza treptelor monumentale unde începe un cimitir tulburător de pitoresc. Portul Fiscardo e un loc minunat pentru a admira spectacolul calm al iahturilor, catamaranelor şi bărcilor vintage”, mărturisesc Ana şi Ionuţ pe blog.

CITEŞTE ŞI: O gălăţeancă şi partenerul ei, dragoste fulgerătoare pentru Vietnam

Potrivit drumeţilor noştri, Kephalonia e cea mai mare dintre insulele din Marea Ionică. „Într-o ţară atât de populară ca Grecia este greu să te abaţi pe poteci virgine, dar Kephalonia este una dintre insulele care şi-a păstrat magia, mai ales în peninsula Paliki din vest, care ascunde peşteri şi – dacă ar fi să dăm crezare localnicilor – orhidee sălbatice, departe, spre interiorul muntos”, mărturisesc Ana şi Ionuţ. Iar diversitatea este remarcabilă: zone mlăştinoase de deltă, culmi aride, faleze abrupte cu formaţiuni carstice şi piscine naturale, plaje cu nisip de culoarea mierii, păduri de conifere şi păşuni alpine cu vegetaţie suculentă, ba chiar şi cactuşi. Exploratorii noştri şi-au instalat tabăra pe un deal în zona de est, cu vedere la insula Itaca, punctul terminus al legendarei călătorii a lui Ulise, apoi, asemenea eroului lui Homer au cumpănit itinerarul de pedalat: nord sau sud?

De la Nord la Sud

„Spre nord, ţărmul Kephaloniei e neîmblânzit şi marea Ionică mai brutală. Aici valurile se lovesc de recifurile subacvatice şi explodează în nuanţe electrice de turcoaz, risipind în aer o briză sărată şi miliarde de particule de apă. Spre sudul insulei, drumurile sunt din nou asfaltate, iar plajele acoperite cu un strat de pietriş de marmură, travertin şi gresie. Pe limba de piatră care marchează sudul insulei, am urcat un drum nisipos până când drumul a cedat locul aerului. Un loc aspru, biciuit de vânt, măcinat de valuri care se aruncau fără milă în ceva ce ar fi putut fi Capătul Pământului”, mărturisesc călătorii.

Ce-ar mai fi de spus după potecile pietroase străbătute cu bicicleta sau, când au devenit prea abrupte, cu pasul? Că în ultima zi pe insulă au trecut pe lângă cea mai fotogenică plajă din regiune şi poate chiar cea mai faimoasă din Grecia: Myrthos!

Dacă simţiţi nevoia să-i urmaţi, fie doar şi cu gândul şi inima, e simplu: urmăriţi-le blogul de călătorie şi pagina de Facebook: http://intotheworld.eu/  şi în timp real pe facebook.com/www.intotheworld.eu. Merită!

 

Citit 2372 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.