Iubire născută peste Ocean. A venit din Canada să o ceară în căsătorie la Galaţi (FOTO)

Iubire născută peste Ocean. A venit din Canada să o ceară în căsătorie la Galaţi (FOTO)
Monica şi James au realizat tradiţionala şedinţă foto "Trash the dress" în Punta Cana
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Monica şi James s-au cunoscut în Canada şi s-au căsătorit în Republica Dominicană, dar, înainte de nuntă, el, un gentleman adevărat, a ţinut să se prezinte în faţa mamei şi a bunicii ei, pentru a-i cere mâna. Într-un apartament micuţ din Ţiglina I, fără să bănuiască nimic din ce urma să se întâmple, Monica şi-a filmat şi tradus propria cerere în căsătorie.

Despre gălăţeanca Monica Mitu, devenită Simmonds prin căsătorie, aţi putut citi în pagina de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă". Este business manager în departamentul de finanţe al companiei Martinrea International, a doua ca mărime din Canada în domeniul construcţiilor de autoturisme, iar în timpul liber reprezintă o companie de accesorii vestimentare, Stella & Dot.

Monica a părăsit Galaţiul la 29 de ani, pe când era managerul firmei Konac, aflată în plină ascensiune, şi avea tot ce-şi putea dori! Pe 5 iulie 1995, a lăsat totul în urmă şi a emigrat legal în Canada, alături de fiul ei, în vârstă de opt ani, Alexandru. "Cel mai mare dar pe care îl poate avea o mamă. Un copil foarte iubit şi, într-un fel, "salvatorul" meu, pentru că mi-a fost sprijin mereu. Când voiam să renunţ, nu o făceam pentru că el era acolo!", spune Monica despre băiatul ei. A fost singurul care a ştiut planul ei de a emigra. Născută pe 1 aprilie, de Florii, Monica şi-a adus băiatul pe lume tot într-o zi de 1 aprilie: "Nişte păcălici amândoi", glumeşte mama lui. Relaţia excelentă cu fiul ei, care, apropo, ştie să citească în limba română, a fost şi imboldul de a nu rămâne "mamă singură".

On-line dating

La 37 de ani, cu o carieră de succes în Canada, Monica se gândea că "singurul fel în care aş fi putut întâlni un partener, spre disperarea fiului meu care îmi purta acum de grijă ca un tată... era on-line dating. Mare noroc am avut! Nu după mult timp, l-am întâlnit pe cel care avea să-mi devină soţ. Eram amândoi din acelaşi oraş, Brampton. Nu ne-am fi întâlnit, probabil, niciodată, deşi fiul meu, cu sarcasmul lui dulce, îmi spunea că am şanse mai mari să găsesc pe cineva bun dacă stau mai mult prin magazinele alimentare sau pe la bibliotecă decât pe computer…", povesteşte Monica.

"The one"

"Când l-am întâlnit pe James, care e cu cinci ani mai tânăr ca mine, o avea cu el pe fiica cea mare, de 15 ani, şi alţi doi copii mai mici îi veneau în vizită la fiecare două săptămâni. Muncea în trei schimburi şi trăia într-un apartament micuţ, într-un cartier alăturat. Eu aveam casa mea, un job foarte bun, un copil mare deja şi, deşi părea cam "greu" să mă cuplez cu un bărbat cu o viaţă atât de complicată, ceva în interiorul meu îmi zicea că el este "the one" (alesul - n.r.). M-au atras ochii lui albaştri senini, simţul umorului, fineţea gesturilor, îndemânarea lui părintească şi felul cum trata copii, ambiţia şi tenacitatea lui. Eram şi sunt topită după el. Fiul meu îl consideră cel mai bun prieten al lui, iar James mereu îl consultă pe Alex, au încredere şi respect reciproc de neînlăturat, iar pe mine asta mă face foarte fericită", ne-a mărturisit Monica.

Surpriza

În 2010, după şase ani de locuit împreună, Monica şi James au decis să vină într-o vacanţă în România, ca să vadă şi el unde a crescut. "Nici prin cap nu mi-a trecut că aşa se va întâmpla, dar într-o zi supercălduroasă, într-un apartament micuţ din Ţiglina I, mi-am filmat singură, fără să ştiu, cererea în căsătorie. James m-a rugat să traduc ceva pentru mama şi bunica mea. Sora mea a luat repede camera să filmeze, dar a sunat telefonul, aşa că mi-a dat mie camera. Fără să ştiu exact ce va urma, am tradus către mama şi bunica cererea lui în căsătorie. A fost un gest demn de un gentleman să mă ceară de la mama şi bunica mea, în oraşul meu natal", ne-a povestit Monica.

S-au căsătorit pe malul oceanului, în Republica Dominicană, în compania celor aproape 40 de prieteni şi membri de familie, care le-au fost alături o săptămână întreagă.

Stil de viaţă

Chiar dacă în prezent, au rămas, după cum mărturisesc, "empty nesters", pentru că toţi cei patru copii ai lor sunt deja pe la casele lor, cei mari având şi copii deja, James şi Monica nu ştiu ce-i aia monotonie sau plictiseală: "Lui James îi place teribil să renoveze şi mie îmi place să decorez. Stilul nostru de viaţă e destul de comod, dar îl umplem noi cu multă muncă. Cumpărăm câte o casă la câţiva ani pe care o îmbunătăţim, decorăm şi o revindem", spune gălăţeanca.

Comunicare ginere - soacră

Mama Monicăi a hotărât să se mute definitiv în Canada şi va locui permanent împreună cu fiica şi ginerele. Ei bine, deşi nu vorbesc niciunul limba celuilalt, se înţeleg de minune, demolând toate prejudecăţile legate de relaţia soacrei cu ginerele: "Îl iubeşte pe James ca pe copilul ei, îi calcă zilnic cămăşile şi el e foarte gentil cu ea şi respectuos. Se înţeleg perfect când nu sunt eu prin preajmă să traduc: el vorbeşte în engleză şi mama în româneşte. Cu gesturi, cu râsete, se înţeleg. Noroc de computere şi telefoane smart şi aplicaţii de traducere...", ne-a dezvăluit Monica Simmonds.

"Să nu mai judec după aparenţe"

Am fost curioşi să aflăm care a fost cea mai importantă lecţie de viaţă a Canadei pentru gălăţeanca Monica Simmonds. "Canada m-a învăţat să fiu mai pozitivă, să nu mai judec după aparenţe, să accept diferenţele mai uşor, căci, după cum se vede, viaţa mea e făcută din exact aşa ceva. Să muncim din greu, dar şi să ne distrăm cu mare plăcere. O vacanţă (dacă nu cumva două) pe an e obligatorie şi mereu în alt loc! Viaţa e tare frumoasă şi trebuie apreciată. Să ne urmăm inima şi să încercăm întotdeauna să ne aliniem mintea cu inima. Să nu uităm de unde am venit, să apreciem întotdeauna ce avem şi să nu uităm să visăm, căci într-o zi e posibil să se întâmple dacă crezi cu adevărat", afirmă cu tărie gălăţeanca.

Citit 12296 ori Ultima modificare Joi, 19 Octombrie 2017 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.