Dacă nu e Obligativitate, Nimic nu e!

Dacă nu e Obligativitate, Nimic nu e!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gurile rele/bune spun că - din când în când, ca să fie toată lumea sătulă şi copiii cu burţile goale, cum zice un distins învăţător când subliniază o acţiune/activitate sortită eşecului - Autoritatea Locală face raiduri şi intervenţii şi cercetări şi investigaţii şi iscodiri pentru stoparea/prevenirea infracţiunilor şi apucăturilor (celor) care contravin ordinii şi liniştii în/din cartierele bietului Galaţi. Cică se dau/primesc amenzi, se aruncă foarte multe avertismente, se dărâmă cuiburi cu vipere şi trântori, se anihilează celule cu marţafoi şi cicisbei, se face şi se drege numai şi numai pentru interesul cetăţeanului trăitor în cea mai neagră şi mizerabilă perioadă din istoria oraşului nenorocit cu festivaluri ale scrumbiei, cu parfum de şlapi, cu izuri de nespălaţi în mijloacele de transport, cu ocupaţii sub/pământeşti devastatoare pentru viitorul celor de la Mila 80. Cică totul decurge strună şi cică intră groaza-n nesimţirea generală. Oare aşa să fie? Oare aşa să fie? Oare aşa va să fie? Aiurea! Focuri de paie! Vânare de vânt! Praf în  ochi! Fiasco! Frecţii!... Şi toate acestea nu pentru că nu s-ar putea sau nu s-ar şti!...

Toate acestea numai şi numai pentru că nu se vrea cu dinadinsul şi pentru că, pur şi simplu, se trece cu vederea! Se permite, adică! Iată, după aceste desfăşurări/înfăşurări glorioase, nesimţirea-i la datorie! Mârlanii perforează blocurile din interior cu tot felul de instrumente, cu tot felul de beli şi decibeli, nimicind orice tentativă de linişte! Târtanii îşi promovează behăiturile boxelor difuzoare din limuzine în toate parcările, pe toate străzile, oriunde! Scările de acces în blocuri sunt pline cu tot felul de ambalaje, coji de seminţe, muci şi scuipaţi din anatomia/metabolismul şmecherilor controlaţi de prostie şi aroganţă! Ca să nu mai zic de huruiala produsă de cei care, cică, se distrează pe ici, pe colo, la întâmplare! Ca să nu mai zic de câinii care-şi pun la bătaie lătrarea/urlarea şi întregesc peisajul oribil al tristului Galaţi! Ca să nu mai spun de Circul care funcționează cu aprobarea cestor autorități grijulii!

Aşadar, cui folosesc ceste faceri? Fără măsuri drastice şi fără instituirea obligativităţii, totu-i Egal cu Zero! Nu se face curăţenie, ordine şi linişte cu... supă reîncălzită! Nimeni nu mai crede în rostul Autorităţii Locale!

Pe adresa cestor terorişti atentatori la sănătatea publică, merită să ne amintim un adevăr absolut al lui Albert Einstein: "Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur!"

Divina Tragedia, Colecție

NEC PLUS ULTRA, Colecție

Citit 733 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2024 15:29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro