Societăţile comerciale, verificate la contractele de salubrizare

Societăţile comerciale, verificate la contractele de salubrizare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

32 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 24.500 de lei, au aplicat poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului, în perioada februarie – aprilie 2018, în urma derulării planului de acţiuni privind gestionarea deşeurilor municipale produse de către operatorii economici de pe raza municipiului Galaţi. Pe toată această perioadă, oamenii legii au verificat un număr de 780 de operatori economici.

În continuare, principala deficienţă constatată de poliţiştii locali de la Serviciul de Protecţie a Mediului face referire la neîncheierea contractelor pentru ridicarea deşeurilor municipale şi a deşeurilor reciclabile (hârtie şi carton, plastic şi metal) cu un operator economic autorizat, în conformitate cu prevederile HCL 307/2006, art.15, lit.a.

Reamintim că Planul de acţiune privind gestionarea deşeurilor municipale produse de către operatorii economici de pe raza municipiului Galaţi va continua până la finele anului 2018.

„În cazul agenţilor economici care încalcă prevederile legale cu privire la modul de gestionare a deşeurilor menajere, vor fi dispuse măsuri ferme. În conformitate cu prevederile Legii 101/2006 - constituie contravenţie şi se sancţionează, cu amendă de la 500 lei la 1.000 de lei, refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă”, ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Potrivit HCL 124/2016 privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare al Municipiului Galaţi”, art. 130 sancţionează, cu amendă de la 1.000 la 1.500 de lei, nerespectarea prevederilor art. 119 lit. i - „să încheie contracte pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare numai cu operatorul căruia UAT Galaţi i-a atribuit, în gestiune directă sau în gestiune delegată, activitatea respectivă".

În 2017 au fost aplicate un număr de 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.900 de lei, operatorilor economici care nu au respectat legislaţia privind încheierea de contracte pentru preluarea deşeurilor municipale.

Citit 1580 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2018 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.