Grupul DAMEN preia oficial conducerea la şantierul naval de la Mangalia

Grupul DAMEN preia oficial conducerea la şantierul naval de la Mangalia
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Grupul Damen a marcat luni, 23 iulie, printr-o ceremonie specială, prima zi de operaţiuni în şantierul naval de la Mangalia, ocazie cu care a fost prezentată şi noua echipă managerială a companiei.

„Evenimentul marchează încheierea cu succes a tranzacţiei cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru şantierul naval Mangalia, cunoscut anterior ca Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). Şantierul, care va fi redenumit Şantierul Naval Damen Mangalia, va fi exploatat în cadrul unui joint-venture cu Guvernul României. Damen îşi va asuma controlul operaţional”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului Damen, care precizează că noua coordonare managerială va fi asigurată de o echipă condusă de directorul general Chris Groninger.

"Facilităţile impresionante şi experienţa îndelungată a constructorilor navali de la Mangalia, împreună cu modelul şi forţa comercială a Damen ar trebui să ne asigure un viitor de succes”, a declarat noul director general al SN Damen Mangalia.

În acelaşi timp, Frank Eggink, membru în consiliului de administraţie al Grupului Damen şi CFO, a precizat: "Ne vom confrunta cu o perioadă dificilă, având în vedere starea actuală a şantierului (datorii uriaşe şi lipsă de comenzi – n.r.). Cu toate acestea, cu sprijinul deplin al Guvernului României, al Şantierului Naval „2 Mai”, al angajaţilor şi al comunităţii locale, Damen îşi propune să restabilească sănătatea financiară a şantierului, să asigure ocuparea forţei de muncă şi să urmărească oportunităţi comerciale pe plan internaţional care să contribuie la restabilirea nivelurilor de activitate. Între timp, Damen va facilita o tranziţie lină şi va păstra resursele umane, formate mai ales din angajaţi talentaţi şi calificaţi.”

La rândul său, Ministerul Economiei a salutat finalizarea tranzacţiilor privind şantierul naval de la Mangalia. În urma acestora, statul român, prin Şantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acţionar majoritar cu 51 la sută din acţiuni, în timp ce Grupul Damen va deţine 49 la din acţiuni, chiar dacă acesta din urmă va asigura controlul operaţional al şantierului.

„Experienţa şi managementul olandez vor contribui la stabilizarea şantierului, fiind aşteptată o recuperare durabilă şi eficientă a activităţii. În calitate de acţionar majoritar, statul român va monitoriza cu atenţie evoluţia în Şantierul Naval, pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial”, precizează Ministerul Economiei.

Şantierul Naval Damen Mangalia va deveni cea mai mare unitate din cadrul Grupului Damen. Până în prezent, cel mai mare şantier al grupului a fost Şantierul Naval de la Galaţi. Prin noua achiziţie, grupul olandez îşi consolidează prezenţa pe piaţă şi se impune drept principalul jucător din industria navală din România.

Citit 7141 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.