Monitorizare în aşteptare

Monitorizare în aşteptare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reprezentanţii sindicatelor de la ArcelorMittal Galaţi au adus din nou în discuţie raportul de monitorizare al Combinatului Siderurgic de către Comisia Europeană *

Atât cei de la Solidaritatea, cât şi sindicaliştii de la FSS Metarom au vorbit despre faptul că, în perioada imediat următoare, forul european va lua o decizie în ceea ce priveşte viabilitatea combinatului siderurgic de la Galaţi.

„Ca urmare a solicitărilor formulate de către sindicatul Solidaritatea, Ministerul Economiei ne-a informat printr-o adresă oficială că informaţiile oferite prin rapoarte de monitorizare arată faptul că unitatea de la Galaţi şi-ar fi realizat obiectivele asumate prin planul de viabilizare”.

„Urmează ca în perioada imediat următoare să se ia o decizie la nivelul Comisiei Europene în legătură cu acest aspect", a spus Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului Solidaritatea.

Acesta a precizat că deţine informaţii potrivit cărora Comisia va analiza şi rapoarte paralele, altele decât cele despre care vorbeşte Ministerul Economiei.

La rândul său, preşedintele FSS Metarom, Mircea Scântei, a declarat în urmă cu două zile, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Galaţi, că termenul la care CE va lua o decizie în legătură cu normele de viabilitate va fi 15 decembrie.

Despre acest raport s-a vorbit destul de mult în trecut, atunci când sindicaliştii au susţinut că nu este exclus ca ArcelorMittal să fie obligat să înapoieze statului român sumele reprezentând scutirea de la anumite obligaţii fiscale, pentru că nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile asumate la privatizare.

Citit 901 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.