Cereri mari, tăcere pe măsură la ArcelorMittal Galaţi

Cereri mari, tăcere pe măsură la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Negocierile contractului colectiv de muncă de la Combinat bat pasul pe loc. Cererea sindicatelor de creştere salarială, anunţată la începutul acestei luni, a rămas până acum fără o replică din partea administraţiei ArcelorMittal Galaţi.

Asta se întâmplă în condiţiile în care documentul cu solicitările făcute de către reprezentanţii salariaţilor a fost înregistrat încă din 2 decembrie.

„Nu ştim care este motivul pentru care administraţia nu a organizat o nouă şedinţă de negocieri. Fusesem anunţaţi la sfârşitul lunii noiembrie (înainte să depunem lista cu cererile noastre) că ar fi trebuit să urmeze o dezbatere pe 4 decembrie”.

„Iată că acest lucru nu s-a întâmplat. Probabil că şi reprezentanţii conducerii au nevoie de un mandat pentru a şti ce negociază şi durează câteva zile până când vor primi acest mandat”, ne-a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele Sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi.

Amintim faptul că echipa de negociere care reprezintă interesele salariaţilor a solicitat o indexare a salariilor de bază cu 18 la sută, acordarea sporului de pericol tuturor angajaţilor care lucrează în condiţii speciale, dar şi alimentaţie de protecţie pentru toţi muncitorii de la Combinat.

Ei vor şi o majorare a primelor astfel: prima de vacanţă să fie de 500 de lei, iar primele de Crăciun, de Paşte, de Ziua Siderurgistului şi de aniversare să fie de 200 de lei.

Pe lângă acestea, sindicaliştii mai pun şi condiţia ca salarizarea pe anul 2010 să fie negociată cel puţin trimestrial.

Citit 972 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.