Schemă de sprijin pentru producătorii din sectorul vitivinicol

Schemă de sprijin pentru producătorii din sectorul vitivinicol
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19.
Schema de sprijin va fi aplicată la nivel național de către APIA. Solicitanții vor depune o singură cerere de solicitare a ajutorului de stat, până pe 14 decembrie 2020 inclusiv, la Centrul Județean APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza căruia își au domiciliul, respectiv sediul social.
Alocările acestei scheme totalizează 59,5 milioane de lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2020 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar plata se efectuează până la data de 31 decembrie 2020.
Cuantumul ajutorului de stat acordat beneficiarilor eligibili este egal cu echivalentul în lei a 500 euro/hectar. Valoarea maximă ce poate fi acordată unui beneficiar nu depășește echivalentul în lei a 100.000 euro.
Beneficiari sunt producătorii vitivinicoli care desfășoară activități pentru producerea strugurilor pentru vin, respectiv persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, în condițiile în care exploatează plantații viticole înscrise în Registrul plantațiilor viticole și să aibă pentru acestea depuse și înregistrate declarații de recoltă aferente campaniei de recoltare a strugurilor pentru anul 2019, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citit 1094 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2020 18:05

1 comentariu

 • postat de eu
  Sâmbătă, 12 Decembrie 2020 09:46
  62.231.94.***
  Zilele trecute am intentionat sa cumpar vin de la un producator, de aici de prin apropiere dar ma-m facut bine repede, sper. Totul inox, curat, mare, butoaie de stejar frantuzesti, fonduri europene. Mai putin vinul. Cum l-am degustat, am inceput sa ma gandesc la insectele alea moarte care se incapataneaza sa se lase sterse de pe parbriz, gata, acum am cu ce sa le dizolv si sa dispara. Dupa care, stau sa ma gandesc cat de cretin poti sa fii sa accesezi finantare europeana, sa muncesti ca habaucul tu, cu angajati, sa produci o mizerie cu care sa faci ce ? Vinul trebuie sa fie de struguri, in primul rand si abia dupa aia trebuie sa ne gandim la soi, culoare, aspect si alte probleme. Compromiti o intreaga afacere ca sa ce ? Sa vinzi in loc de 10 t 50 t, ceea ce in sine e o idee buna de afaceri, numai ca nu vinzi. Simintiti care au impresia ca romanul bea orice mizerie care miroase a alcool ( ceea ce nu e departe de adevar, dar asta e o alta discutie ). Evident ca nicio preocupare legata de promovare, un magazin de desfacere, ceva, o promotie, o fatuca de aia sa-ti ofere un pahar de vin in market .... Ce problema personala am eu? Daca ar merge afacerea, ar fi cateva zeci de dihori mai putin pe strazi, care sa stea in carciuma de dimineata si pana seara pe ajutoare sociale si pensiile parintilor, ce de aia ne da UE ajutoare, nu ca sa avem de unde ne fura intre noi...Si de prosti de ce suntem, ii injuram pe occidentali ca ne fura si votam aur la alegeri
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.