Schemă de sprijin pentru producătorii din sectorul vitivinicol

Schemă de sprijin pentru producătorii din sectorul vitivinicol
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19.

Schema de sprijin va fi aplicată la nivel național de către APIA. Solicitanții vor depune o singură cerere de solicitare a ajutorului de stat, până pe 14 decembrie 2020 inclusiv, la Centrul Județean APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza căruia își au domiciliul, respectiv sediul social.

Alocările acestei scheme totalizează 59,5 milioane de lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2020 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar plata se efectuează până la data de 31 decembrie 2020.

Cuantumul ajutorului de stat acordat beneficiarilor eligibili este egal cu echivalentul în lei a 500 euro/hectar. Valoarea maximă ce poate fi acordată unui beneficiar nu depășește echivalentul în lei a 100.000 euro.

Beneficiari sunt producătorii vitivinicoli care desfășoară activități pentru producerea strugurilor pentru vin, respectiv persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, în condițiile în care exploatează plantații viticole înscrise în Registrul plantațiilor viticole și să aibă pentru acestea depuse și înregistrate declarații de recoltă aferente campaniei de recoltare a strugurilor pentru anul 2019, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citit 1337 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2020 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.