Centru de inovare digitală la Galați

Centru de inovare digitală la Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est ne informează că Autoritatea pentru Digitalizarea României a finalizat procesul național de selecție a centrelor de inovare digitală (DIH-uri) care vor avea posibilitatea să devină membre ale Rețelei Europene. Finanțarea acestor structuri se va realiza prin intermediul Programului Europa Digitală și prin intermediul noului Program Operațional Regional Sud-Est (2021-2027).

La nivelul Regiunii Sud-Est au fost selectate două structuri, CityInnoHub la Constanța și Danube DIH la Galați. Cele două centre de inovare digitală desemnate urmează să fie evaluate și de Comisia Europeană.

Evaluarea națională a DIH-urilor a permis certificarea unui real potențial de know-how pentru asigurarea la nivelul regiunilor de dezvoltare a celor patru funcții esențiale pentru digitalizarea economiei: sprijin pentru identificarea investiților, instruire și sprijin în dobândirea competențelor digitale, testare înainte de investiție, crearea unui ecosistem pentru inovare și rețea.

Citit 2119 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2020 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.