Aproape 500 de milioane euro contractate la Galați în patru ani

Aproape 500 de milioane euro contractate la Galați în patru ani
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conform datelor prezentate de Ministerul Fondurilor Europene, România va atrage în acest an fonduri în valoare de 2,909 miliarde euro prin intermediul programelor operaționale gestionate. 

 „(...) Sunt fonduri care susțin dezvoltarea României prin investiții în infrastructură, în digitalizare, în educație și sănătate. În contextul crizei sanitare cauzate de pandemia Covid-19, am alocat peste un miliard de euro pentru a finanța spitalele și unitățile administrativ-teritoriale în lupta cu noul coronavirus. Și în alte domenii a fost accelerată atragerea fondurilor europene, motiv pentru la nivelul majorității programelor prin care România atrage fonduri în acest an sumele atrase vor fi mai mari decât cele previzionate. Banii europeni schimbă vieți!”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Din acest total, cele mai consistente sume atrase au fost de 1,035 miliarde euro în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), 772 milioane sunt fonduri obținute în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU), iar 760 de milioane sunt fonduri europene aferente Programului Operațional Regional (POR).

La nivelul județului Galați, în actualul exercițiu financiar european, 2014 – 2020, ce se apropie de final, potrivit informațiilor afișate de aplicația MySmis 2014 – Date deschise, au fost depuse și contractate un număr total de 197 proiecte, marea majoritate, 137, în cadrul Programului Operațional Regional. Valoarea totală a bugetului eligibil aferent este de 497,42 milioane euro.

Citit 2142 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2020 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.