Investiții de cinci milioane de euro, în comunele gălățene, pentru gaze, canalizare şi infrastructură

Investiții de cinci milioane de euro, în comunele gălățene, pentru gaze, canalizare şi infrastructură
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În ultimele luni ale anului trecut, dar și în perioada scursă de la debutului lui 2021, unitățile administrativ-teritoriale (UAT) din județul nostru au efectuat numeroase atribuiri, conform procedurilor deschise anterior în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Astfel, pe final de octombrie, la Cudalbi, colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor din comună a fost câștigată de corodenii de la Leonmar SRL, contra sumei de 585.000 de lei, în timp ce la Brăhășești extinderea sursei de apă și lucrările de aducțiune aferente, în valoare de circa 1,2 milioane de lei, au revenit unei asocieri al cărei ofertant lider este compania băcăuană Malv Bloc SRL. La Barcea, furnizarea unui tractor pentru situații de urgență va fi realizată de brăilenii de la Apan Agriculture Equipments SRL, la valoarea de 254.000 de lei, exclusiv TVA, iar la Cosmești execuția unui teren de sport în satul Furcenii Noi este în sarcina unei asocieri conduse de firma Davide Construct SRL din Matca, pentru 669.000 de lei.

În luna lui "brumar", la Nămoloasa, stația de tratare a apei brute, cu o valoare de 261.000 de lei, a fost atribuită companiei buzoiene Aqua System Plus SA. La Valea Mărului, două asocieri de firme având ca ofertant lider pe tecucenii de la Vila SA se vor ocupa atât de realizarea bibliotecii comunale (cu o valoare de 757.000 de lei), dar și de construcția unei piețe comerciale, aceasta din urmă fiind evaluată la 1,064 milioane de lei. În fine, la Movileni, modernizarea străzii Stejarului a revenit în sarcina altor tecuceni, de la Construcția SA, lucrările totalizând aproape 400.000 de lei.

Două lucrări de anvergură au fost atribuite în SEAP în ultima lună a anului 2020. Astfel, la Brăhășești, de sistemul de canalizare a apelor uzate se va ocupa o asociere avându-i ca ofertant lider pe argeșenii de la Pancor Construcții Speciale SRL, la un "preț" de cinci milioane de lei. La Șendreni, proiectarea și execuția sistemului de distribuție a gazelor naturale este în sarcina firmei bucureștene Instant Construct Company SA, valoarea lucrărilor fiind estimate la 4,9 milioane de lei.

Nu mai puțin de șase proceduri de achiziții publice au fost atribuite în prima lună a noului an, cel puțin așa arată datele din Sistemul Electronic aflate la dispoziția noastră. La Corod, furnizarea unui tractor și dotarea laboratorului de mecanizare al Liceului Tehnologic Nr. 1 din comună va fi efectuată de o asociere condusă de Biotriticum SRL din Șendreni, valoarea achiziției fiind de 168.000 de lei. În Ghidigeni, realizarea unui teren de minifotbal acoperit, cu structură metalică, în valoare de 742.000 de lei, a revenit unei asocieri având ca lider pe mureșenii de la Atlas Sport SRL. Un alt utilaj, de această dată un vehicul utilitar cu benă basculabilă pentru transportul materialelor de construcții şi al echipamentelor de lucru, va fi livrat către UAT Pechea de compania gălățeană East Truck Center SRL, la valoarea de 164.000 de lei. La Suceveni, atribuirea modernizării unui drum din satul Rogojeni a fost făcută către o asociere cu ofertant lider compania gălățeană Assfalti Roads ACM SRL, contravaloarea lucrărilor fiind de 463.000 de lei, exclusiv TVA. La Cuza Vodă, tractorul necesar serviciului de situații de urgență din comună va fi furnizat de firma bucureșteană Grădinariu Import Export SRL, la o valoare de 243.000 de lei. O lucrare amplă de reabilitare și modernizare a opt străzi din comuna Liești a fost atribuită firmei vălmărene Brialbet SRL, pentru 4,76 milioane de lei.

În fine, la început de februarie, furnizarea unui utilaj specializat de deszăpezire a fost atribuită la Nicorești, la valoarea de 1,35 milioane de lei, cu finanțare prin PNDR 2014-2020, companiei bucureștene Agrirom Utilaje SRL.

Trăgând linie, am consemnat, în aproape trei luni, finalizarea atribuirii unui număr de 17 proceduri de achiziții publice în comunele gălățene, valoarea totală a acestora fiind de aproape 23 milioane de lei, adică aproximativ 4,72 milioane de euro.

Citit 3707 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.