Fermierii depun cereri de finanțare pentru anul viitor

Fermierii depun cereri de finanțare pentru anul viitor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie se depun cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2022, la centrele judeţene ale APIA sau al municipiului Bucureşti, pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat, sau unde au fost depuse cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă. Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către centrele APIA judeţene, în termen de cel mult 20 zile lucrătoare de la data-limită de depunere a cererii de acord.

Totodată, până la 15 decembrie 2021 se depun la centrele judeţene ale APIA, pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2022, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ). Documentele necesare depunerii cererilor sunt publicate pe site-ul agenției www.apia.org.ro, la secțiunea formulare.

Conform informării APIA, noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a dispus ca, pentru anul viitor, să se realizeze o analiză în vederea implementării unor soluții care să vizeze renunțarea la anumite documente ce trebuie să însoțească cererile de sprijin.

Citit 1284 ori Ultima modificare Vineri, 10 Decembrie 2021 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.