Sprijin financiar pentru peste 4.000 de gălățeni cultivatori de castraveţi şi tomate

Sprijin financiar pentru peste 4.000 de gălățeni cultivatori de castraveţi şi tomate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tot mai mulți legumicultori gălățeni, dar nu numai, apelează la ajutorul de minimis, Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Galați aflându-se, deja, în posesia tuturor documentelor de comercializare a legumelor. Trebuie spus că, începând, din acest an, statul român, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, acordă sprijin inclusiv pentru producțiile de cartofi, usturoi și struguri, iar "Programul Tomata" a fost extins, în trecut, la mai multe categorii de legume cultivate în spații protejate.

Astfel, nu mai puțin de 4.227 de fermieri gălățeni ar urma să beneficieze de sprijin financiar, cei mai numeroși dintre aceștia fiind cultivatori de castraveți, 2.454 la număr și de tomate - 1.062. Alți legumicultori sunt înscriși în programul de minimis la ardei gras - 523 și fasole păstăi - 162. Din datele DAJ Galați, am aflat că 17 fermieri sunt cultivatori de salată, opt de spanac, în timp ce un singur producător ar urma să beneficieze de sprijin pentru cultivarea cepei.

În plus, un număr de 27 de fermieri solicită acordarea sprijinului la culturile de cartofi, înființate în județ pe 161,17 hectare, 20 s-au ocupat de cultivarea usturoiului (pe un total de 28,38 hectare), iar 13 beneficiari ar urma să beneficieze de pe urma sprijinului de minimis destinat cultivării strugurilor de masă, de pe o suprafață de aproximativ 25,7 hectare.

"Trebuie să urgentăm toate procedurile legale, astfel încât fermierii să intre cât mai curând în posesia banilor", ne-a declarat, în actualul context, Doina Ragea, directorul executiv al DAJ Galați.

Tot conform sursei citate, statul român a instituit recent o schemă ce are ca obiectiv acordarea de granturi financiare operatorilor din industria de fabricare a produselor de morărit, a uleiurilor şi grăsimilor, a produselor lactate și a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, în valoare de cel mult 500.000 de euro.

Citit 1572 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2022 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.