Ajutoare de stat de până la 70 la sută pentru investițiile din Galați

Ajutoare de stat de până la 70 la sută pentru investițiile din Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, un amendament la harta pe baza căreia în România se vor acorda ajutoare regionale în perioada 1 ianuarie 2022 - 31 decembrie 2027, în urma căruia costurile eligibile de investiții pentru Regiunea Sud-Est, respectiv, pentru investițiile din județul Galați, au fost majorate de la 60 la sută la 70 la sută, se arată într-un comunicat de presă al instituției europene.

Pe 20 decembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat harta ajutoarelor regionale pentru România aferente perioadei 2022-2027. Ulterior, în decembrie 2022, Comisia a aprobat şi Planul Teritorial pentru o Tranziţie Justă (PTTJ) prezentat de România, care identifică zonele eligibile - printre care și județul Galațiul - să primească sprijin de la Fondul pentru o tranziţie justă.

"Pentru a putea reduce şi mai mult decalajele regionale, amendamentul la harta ajutoarelor regionale pentru România prevede ajutoare mai mari pentru acele teritorii. Astfel, valoarea maximă a ajutoarelor va creşte după cum urmează: de la 40 la sută până la 50 la sută din costurile eligibile de investiţii pentru părţile din regiunile Centru şi Vest şi, de asemenea, de la 60 la sută până la 70 la sută din costurile eligibile de investiţii pentru părţile din regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia şi Sud-Vest Oltenia", precizează Comisia Europeană.

Harta ajutoarelor regionale pentru România defineşte zonele din țară care sunt eligibile să primească ajutor regional destinat investiţiilor, precum și intensitatea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordat pentru fiecare beneficiar, exprimată ca procent din costurile de investiţii eligibile.

Citit 1174 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2023 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.