Condiţiile deosebite pentru siderurgişti, acordate şi anul viitor
Foto: Foto: Sorin Pană

Condiţiile deosebite pentru siderurgişti, acordate şi anul viitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia de Dialog Social constituită la nivelul Ministerului Muncii a dat, marți, aviz favorabil proiectului de act normativ iniţiat de sindicatele din metalurgie, referitor la încadrarea muncilor grele în categoria condiţiilor deosebite şi în 2012, au anunţat liderii sindicali din acest sector. „Proiectul de Hotărâre de Guvern privind prelungirea cu un an a acordării condiţiilor deosebite a primit girul Comisiei de Dialog Social a ministerului de resort şi va fi aprobat într-una dintre următoarele şedinţe de Guvern”, a declarat, marți, la finalul şedinţei Comisiei, preşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, Mircea Scîntei.

Salariaţii care muncesc în condiţii deosebite beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu trei luni pentru fiecare an lucrat în această categorie. Asta deoarece, în cazul lor, uzura este mai mare decât în cazul angajaţilor care muncesc în condiţii normale.

În prezent, doar în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi sunt peste 4.000 de salariaţi care lucrează în condiţii deosebite şi care vor beneficia şi anul viitor de drepturile ce decurg din această încadrare.

Citit 1940 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2011 07:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.