ArcelorMittal anunţă de la Luxemburg: Liber la creşteri salariale, unde se poate

ArcelorMittal anunţă de la Luxemburg: Liber la creşteri salariale, unde se poate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acesta a fost mesajul pe care oficialii ArcelorMittal l-au transmis, la Comitetul European de Întreprindere desfăşurat zilele trecute la Luxemburg, liderilor sindicali din combinatele siderurgice pe care Grupul le deţine pe continent.

Sindicaliştii de la Galaţi au fost direct interesaţi pentru că, în această perioadă, ei negociază cu patronatul drepturile salariale de anul viitor ale celor peste 8.000 de angajaţi ai unităţii locale. „Pe parcursul lucrărilor Comitetului European de Întreprindere, conducerea centrală a companiei a punctat de mai multe ori că nu blochează centrele financiare care pot acorda creşteri salariale să facă acest lucru”, a declarat, de la Luxemburg, Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al filialei gălăţene a Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, activă în combinatul siderurgic din oraşul nostru.

Amintim că negocierile salariale de la ArcelorMittal Galaţi, demarate în noiembrie, au ajuns într-o zonă gri după ce, săptămâna asta, patronatul a răspuns cu o ofertă conţinând creşteri zero la cererile federaţiilor sindicale de majorare a lefurilor din combinat.

Două dintre federaţiile participante la negocieri, FSS Metarom şi Solidaritatea Metal, solicitaseră, între altele, majorarea salariilor din combinat cu 12 la sută şi acordarea unui bonus de 5 la sută, iar a treia, Solidaritatea Virgil Săhleanu, ceruse mărirea fondului de salarii cu 15 la sută şi împărţirea sumei suplimentare la numărul de salariaţi, astfel încât fiecare siderurgist să primească circa 300 de lei în plus.

Tratativele vor fi reluate luni.

Citit 2357 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2011 12:19

3 comentarii

 • postat de Relu Arici
  Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 10:05
  bai fraierilor din combinat. cum sa va bateti pentru 45de euroi. aveti gandire de pigmei. bajetii smecheri de la sindicat va tradeaza. si daca obtin 15 % o sa zica ca este un succes.
  15% din salariul de 10 000 euroi ale bosilor insemna ceva. pentru voi tot nimic ramane . cereti dublarea salariului, si mariri in cifre absolute nu procentuale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Costel Firea
  Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 09:30
  Eu cred ca o companie trebuie sa aiba un management bun, sa vada si in viitor. In combinat nu mai vezi tineri care sa preia din experienta celor care pleaca la pensie. Se va ajunge in situatia ridicola sa angajam straini pentru ca noi nu am mai angajat tineri. Planuri de scolarizare pentru meserii specifice siderurgiei sunt?
  Daca vezi un tanar in sidex sigur este de la sectorul IT. Media de varsta este foarte mare in sidex. Tragem un semnal de alarma ca sa nu vedem ca se aduc straini la noi in combinat. Este suficienta poluarea, daca aducem si straini este prea de tot.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laurentiu
  Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 09:18
  Este un bun mesaj catre galateni. La Galati se pot acorda mariri de salarii de 50 % pentru ca salariile sunt mai mici decat ajutorul de somaj in vest, si preturile produselor la piata sunt identice. Salariile la sidex sunt cele mai mici din toata compania ArcelorMittal. Este loc de mariri suficiente fara sa fie afectata compania.
  Asteptam si rezultatul concret la masa negocierilor, nu numai un titlu de articol. Pana acum se spunea ca cei de la Luxenburg nu accepa. Acum avem aprobare pentru mariri de salarii de 50 %.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.