Fructele săracului şi atracţia trufandalelor

Fructele săracului şi atracţia trufandalelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Prunele se dau şi cu 2 lei * Au reapărut strugurii * Cine vrea afine sau zmeură, să plătească * La murături ne gândim mai târziu

Unele dintre fructele scoase la vânzare pe tarabele din Piaţa Centrală s-au mai ieftinit cu câteva zeci de bani, faţă de săptămânile trecute. Prune se găsesc şi la 2 lei, deşi, dacă vreţi din cele mari, cumpărate de la pieţari de profesie, aţi putea plăti până la 5 lei pe kilogram. Au reapărut şi strugurii albi şi negri, cu preţuri cuprinse între 3 lei şi 6 lei pe kilogram. Ceva mai ieftine sunt piersicile care se vând cu 3 lei sau 4 lei şi nectarinele care costă 3,5 lei kilogramul. Pe multe dintre tarabe veţi găsi movile de mere mari şi frumoase, dar la un preţ destul de greu digerabil - 4 lei kilogramul. Şi perele mari costă tot 4 lei, dar sunt şi comercianţi care vin cu soiuri mai mici, dar dulci, pe care le dau la doar 2,5 lei. În aceste condiţii, parcă tot mai căutaţi sunt pepenii verzi, al căror preţ a scăzut la 80 de bani kilogramul şi cei galbeni, care se dau cu 1 leu. Bani buni trebuie să scoată din buzunar gălăţenii cărora le lasă gură apă uitându-se la zmeura de 18 lei sau 22 de lei kilogramul. Amatorii de afine se văd obligaţi să dea 15 lei pe kilogramul de fructe mici şi aromate.

Cine se gândeşte să pună din vreme murături, ar fi bine să aibă răbdare. Tomatele verzi pentru murături nu au apărut încă, iar preţul castraveţilor nu scade sub 2,5 lei. În plus, vânzătorii de gogoşari nu lasă un ban sub preţul pieţei - 3 lei kilogramul. Ar fi rost de zacuscă, dacă reuşiţi să prăjiţi vinete de 1,5 lei kilogramul, pe caniculă. Şi suc de roşii aţi putea face, dacă sunteţi dispuşi să daţi 1,8 lei pe kilogramul de tomate bine coapte. Dacă nu, mai aşteptaţi! Toamnă e încă departe.

Citit 1676 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.