Postul face preţul în pieţele gălăţene
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Postul face preţul în pieţele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a mai liniştit furia preţurilor la verdeţuri care se abătuse peste Galaţi, chiar de ziua lui. Nu s-au ieftinit, între timp, chiar toate şi încă ne mai întoarcem cu sacoşele doar pe jumătate pline şi cu buzunarele goale de la piaţă, dar parcă viaţa e ceva mai uşor de suportat. Preţuri destul de bune am găsit, ieri, la prânz, în piaţa din Micro 17. Am găsit cartofi la 1,4 lei kilogramul, deşi cei mai mulţi comercianţi vindeau la 1,5 sau 1,8 lei. Usturoiul românesc se dădea cu 6 lei sau 7 lei kilogramul, iar conopida nu mai costa 6 lei, ci doar 3 lei kilogramul. Am găsit din belşug ardei kapia la 2 lei, dar şi spanac de 4 lei sau 4,5 lei kilogramul. Ceapa galbenă se vinde la 1,5 lei, iar cea roşie la preţul de 2 lei. Ciupercile de Fileşti costă aproximativ 8 lei kilogramul, aproape la fel de mult ca şi kilogramul de fasole veche. Preţul la roşiile de import porneşte de la 3 lei.

În Piaţa Centrală găsiţi şi cartofi de 1,5 lei, dar mai rar. Cei mai mulţi dintre comercianţi vând la 1,7 lei sau 1,8 lei kilogramul. Morcovul e cam la acelaşi preţ în toate pieţele, doar ceapa e cu 50 de bani mai scumpă în centru decât la periferie. Usturoiul românesc, mai frumos decât cel din Micro 17, ce-i drept, e aici 12 lei sau chiar 15 lei. Găsiţi din belşug şi fructe. Scumpi rămân strugurii, al căror preţ nu scade sub 6 lei nici măcar în Micro 17. Puteţi găsi, însă, pe la tarabe, mere destul de mari şi frumoase cu doar 2 lei kilogramul. Cele care par decupate dintr-o album costă, însă, 3 lei, preţ la care găsiţi şi cele mai ieftine gutui, tot în Micro 17. La 4 lei şi 5 lei am găsit în Piaţa Centrală şi pere mari, dulci şi zemoase. Reginele pieţelor, în aceste zile, sunt clementinele parfumate şi fără sâmburi, pe care trebuie să plătiţi 4 lei sau 4,5 lei.

Să sperăm că preţurile rămân aşa, astfel ca postul care va mai dura vreo două săptămâni de aici încolo să nu ne cureţe şi buzunarele!

Citit 1630 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2012 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.