Aveţi încredere în organele de control financiar?

Aveţi încredere în organele de control financiar?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organele de control financiar veghează la respectarea legii atunci când este vorba de buzunarul statului, adică, în definitiv, de buzunarul nostru, al tuturor. Iată cam cam care este opinia gălăţenilor despre ele:

Viorica, 50 de ani: “Am încredere, dar nu totală. Nu ştiu dacă nu cumva aceste controale sunt dinainte aranjate. Dacă în locul care trebuie verificat sunt cunoştinţe ale persoanelor care merg să facă verificările, atunci tot controlul este compromis. Normal că nu vor da sancţiunile necesare. Poate se dă un avertisment, dar în nici un caz nu se face un control la sânge”.

I. B., 79 de ani: „Sunt hoţi toţi. S-a mărit impozitul cu patru la sută şi se va mări în continuare. Nu am încredere în nimeni. Nici în cei de la Garda financiară, nici în vreun alt organ de control. Acestea sunt glume, cu încrederea. Toţi sunt ciubucari. Oriunde te duci, dacă vrei să se rezolve o treabă, trebuie să le dai bani. Dacă te duci la doctori, trebuie să dai bani. Un doctor poate avea şi 10 mii de lei salariu şi tot nu refuză un ban când te internezi. Nici nu se uită la tine. Cu ce ar fi diferiţi cei de la organele de control?!”.

Petru, 59 de ani: „La câţi hoţi sunt pe lumea asta, nu scapă nimeni. Şi cei de la organele de control sunt la fel de corupţi, cum sunt şi politicienii. Nu cred că sunt diferiţi. Din fericire nu am avut probleme fiscale şi nu m-am lovit de organele de control financiar. Nu ştiu cum este. Nu i-am deranjat, nu m-au deranjat. Probabil sunt unii care îşi fac treaba, iar alţii care se fofilează. În fiecare instituţie sunt şi din aceştia, doi fac treabă multă şi bună şi unul stă. Nu scapă nicio instituţie de oameni care se strecoară”.

Rodica, 54 de ani: „Nu m-am lovit până acum de problema aceasta, dar bănuiesc că nu toţi îşi fac treaba cum trebuie. Depinde şi de conducere, dacă nu este coruptă. Mai depinde şi cum şeful reuşeşte să îşi supravegheze oamenii. Bănuiesc că unii mai şi chiulesc”.

Citit 2245 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2013 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.