Inspecţia Muncii a respins contestaţia lui Tiber. Contractul din Combinat rămâne neatins

Inspecţia Muncii a respins contestaţia lui Tiber. Contractul din Combinat rămâne neatins

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
9 comentarii

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a respins cererea Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu de a refuza înregistrarea noului contract colectiv de muncă din combinatul ArcelorMittal Galaţi, care a fost negociat în absenţa acestei organizaţii sindicale.

ITM a luat această decizie din acelaşi motiv pentru care compania siderurgică nu a primit federaţia la negocierea contractului: aceasta nu a făcut dovada că este reprezentativă, conform noii legi a dialogului social, în „sectorul metalurgic”. Potrivit ITM, federaţia este reprezentativă după legea veche, în „ramura metalurgică”, dar, ca să arate că şi-a păstrat această calitate şi după reconfigurarea domeniului de activitate, ea trebuia să aducă dovezi suplimentare. „Am solicitat în repetate rânduri Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu să prezinte declaraţiile reprezentanţilor sindicatelor componente în care să fie precizat numărul de membri de sindicat din fiecare unitate, solicitare la care nu s-a răspuns”, explică ITM.
În aceste condiţii, precizează ITM, federaţiei conduse de Gheorghe Tiber nu-i rămâne decât să se adreseze instanţei de judecată, dacă vrea să atace contractul colectiv de muncă la negocierea căruia nu a putut participa.
Tiber nu a putut fi contact pentru a comenta decizia.
Noul contract din Combinat, negociat timp de mai bine de două luni de patronat cu reprezentanţii salariaţilor şi cu Federaţia Solidaritatea Metal, a fost semnat pe 8 februarie şi înregistrat la ITM pe 12 februarie.

 

Citit 1995 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2013 18:23

9 comentarii

 • postat de liviu Marți, 19 Februarie 2013 21:37 Link la comentariu
  0
  0

  Sclavii muncesc pentru salariile inginerilor incompetenti facuti la apelul bocancilor care au salarii de zeci de milioane si sfideaza criza!

  Raportează
 • postat de EU Luni, 18 Februarie 2013 15:53 Link la comentariu
  0
  0

  CONDUCEREA ROMANA S-A VANDUT PENTRU UN PUMN DE BANI SI ISI BAT JOC DE SALARIATI, O SA PLATITI, ACUM VA CREDETI DE NEINVINS, PARINTI MANANCA STUGURI IAR COPIILOR LI SE STREPEZESC DINTI...

  Raportează
 • postat de VADIM Luni, 18 Februarie 2013 09:26 Link la comentariu
  0
  0

  Eu nu as fi asa sigur ca CCM a ramas neatins ci este aproape sigur ca s-a mai umblat la cateva articole ,in special la cele legate de drepturile angajatilor!Haita care umfla salarii de sute de milioane au primit si bonus pe masura in timp ce cei care-si scuipa plamanii dupa 8 ore de inghitit praf au fost pacaliti cu 300 lei,banii pe care ar fi trebuit sa-i ia pe liberele lunii ianuarie!Jegurile tradatoare au plecat brusc in concedii de odihna in speranta ca oamenii vor uita ca au semnat CCM cu picioarele ,fara sa-si consulte membrii de sindicat si sperand ca oamenii vor uita ca au fost tradati a 12-a oara de la asa -zisa privatizare (mai degraba inceputul demolarii} de tot felul de escroci care -si spuneau lideri de sindicat ,incepand cu electicianul Oancea si terminand cu analfabetul Bezman!Inainte de 2001 CCM-ul era cat o carte de groasa si cuprindea o multime de drepturi ,sporuri,duminici platite dublu ,grile de ierarhizare salariala in functie de salariul minim pe economie iar acum este cat un ziar modest si cred ca s-ar limita la o singura pagina daca nu ar cuprinde obligatiile salariatilor!O BATAIE DE JOC=ACELOR MITTAL!

  Raportează
 • postat de eliza Duminică, 17 Februarie 2013 12:53 Link la comentariu
  0
  0

  imi e scarba de arcelormittal galati!

  Raportează
 • postat de CAFELUTA SOLIDARA Duminică, 17 Februarie 2013 07:50 Link la comentariu
  0
  0

  +1 #2 IONEL,IONELULE CE FACUSI BAIATULE..... — COBRA-GALATI 16-02-2013 03:25
  SALVGARDARE PE ITM
  E clar ar trebui un MCV si pt
  institutiile ITM la nivel
  national,dar cine sa ceara asa
  ceva-U.E.!Pai U.E. este cea care a
  delocalizat indirect siderurgia
  romaneasca de pe harta
  mondiala ,in speranta ca
  interlopii gruparii international
  siderurgici drept recunostinta pt
  acordul UE se vor opri cu
  delocarizarile doar in
  Romania,punind la adapost
  restul siderurgiei europene!Dar
  harapul e harap fapt obsv si
  criticat de presedintele Holande
  si ministrii belgieni!Se pare k
  Dumnezeu nu iarta tradarea
  individuala si nici cea
  colectiva,facin d UE sa simta
  blestemele SIDEXULUI!Argum ent
  e ultima isprava a gruparii
  tziganesti asupra celor 1300
  locuri de munca belgiene!Valabi l
  si pt lideri sindicali.Cine urmeaza
  DOAMNE!
  Citat


  0 #1 SI ITM-ul A JUCAT IN"NEGOCIEREA" — COBRA-GALATI 16-02-2013 02:53
  BRUNO/CRACIUN si CELE 13 IUDE AU JUCAT IN"NEGOGIEREA"
  1.Bezman
  2.Eftimie
  3.Crişan
  4.Postolache
  5.Onica
  6.Drăgan
  7.Toma
  8.Macovei
  9.Harnagea
  10.Cerbu
  11.Berigic
  12.Modiga
  13.Diaconu
  NOTA:Au mai ramas 318 zile de publicare a tabelului rusinii
  in articolele
  despre combinat pentru a nu ii
  uita tradatorii ultimului
  CCM,girati de cei tradati!

  Raportează
 • postat de DORIAN DUMITREESCU Duminică, 17 Februarie 2013 01:12 Link la comentariu
  0
  0

  Viata Libera , cotidian independent....de galateni ,infratit cu biroul de presa din combinat

  Raportează
 • postat de COMISARUL MICLOVAN Sâmbătă, 16 Februarie 2013 17:41 Link la comentariu
  0
  0

  Pai cum sa dea ITM-ul dreptate la vreun sindicat daca ei inspectorii de munca in frunte cu "il comandante' Ionel Petrea ciugulesc de la AMG spagi pentru prestatia lor.Unde este DNA-ul sa-i ia la intrebari pe cei de la ITM despre faptul cum au dobandit case,vile si masini care nu pot sa le justifice.Dar in Romania asta nu-i lucru important-coruptia generalizata pentru ca DNA-ul actioneaza doar cum vrea muschii lui si mai trebuie infiintata o alta institutie a statului care sa verifice DNA-ul daca cumva nu-i corupt.Cu asa superinspectori la ITM sclavii din combinat n-au nici cea mai mica sansa.Hai Romania!

  Raportează
 • postat de emil Sâmbătă, 16 Februarie 2013 12:46 Link la comentariu
  0
  0

  Am plecat de la aceasta firma numita arcelormittal galati pentru ca imi era rusina sa ma mai intorc acasa la copilasi fara sa le pot asigura un trai normal! Sa le fie rusine acestor capitalisti escroci si lacomi care isi bat joc de oameni!

  Raportează
 • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor Sâmbătă, 16 Februarie 2013 10:31 Link la comentariu
  0
  0

  saracul ccm ,inca odata ramane neatins ,este cel mai tare ccm dintoate timpurile ,este dezbatut luni intregi in fiecare an ,intors pe toate fetele de amg,de cohorte intregi de lideri de spaga ,de nenumarati directori fanarioti care au trecut pe aici si el ramane neatins ca o stanca ,doar pe aici pe colo cate o julitura superficiala,zgarieturi tip bonus sau acumulat cu trecerea anilor.Lideri de sindikkt ,directori,secretare de directori,purtatori de cuvant,lobyisti,muncitori amarati ,reporteri independenti de galateni ,ingineri ,tesa stufoasa,toti trec....CCM-ul ramane acelasi ,neatins,cel mai statornic lucru din combinat ,si cand pe locul combinatului incep tractoarele s-a are......tractoristii vor avea acelasi CCM....... dar cu cateva zgarieturi in plus..nu prea multe ,cateva.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.