Inspecţia Muncii a respins contestaţia lui Tiber. Contractul din Combinat rămâne neatins
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Inspecţia Muncii a respins contestaţia lui Tiber. Contractul din Combinat rămâne neatins
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a respins cererea Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu de a refuza înregistrarea noului contract colectiv de muncă din combinatul ArcelorMittal Galaţi, care a fost negociat în absenţa acestei organizaţii sindicale.

ITM a luat această decizie din acelaşi motiv pentru care compania siderurgică nu a primit federaţia la negocierea contractului: aceasta nu a făcut dovada că este reprezentativă, conform noii legi a dialogului social, în „sectorul metalurgic”. Potrivit ITM, federaţia este reprezentativă după legea veche, în „ramura metalurgică”, dar, ca să arate că şi-a păstrat această calitate şi după reconfigurarea domeniului de activitate, ea trebuia să aducă dovezi suplimentare. „Am solicitat în repetate rânduri Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu să prezinte declaraţiile reprezentanţilor sindicatelor componente în care să fie precizat numărul de membri de sindicat din fiecare unitate, solicitare la care nu s-a răspuns”, explică ITM.

În aceste condiţii, precizează ITM, federaţiei conduse de Gheorghe Tiber nu-i rămâne decât să se adreseze instanţei de judecată, dacă vrea să atace contractul colectiv de muncă la negocierea căruia nu a putut participa.

Tiber nu a putut fi contact pentru a comenta decizia.

Noul contract din Combinat, negociat timp de mai bine de două luni de patronat cu reprezentanţii salariaţilor şi cu Federaţia Solidaritatea Metal, a fost semnat pe 8 februarie şi înregistrat la ITM pe 12 februarie.

 

Citit 2274 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2013 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.