Amenzi de 17 miliarde de la Garda de Mediu Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit bilanţului anual, Comisariatul judeţean Galaţi la Gărzii de Mediu a făcut, în 2008, aproape 1500 de controale cu privire la respectarea legislaţiei de mediu.

492 de verificări au fost făcute conform planului de acţiune stabilit la nivel local, prilej cu care au fost date 57 de amenzi, în cuantum de peste cinci miliarde de lei vechi.

Alte 925 de controale au fost făcute neplanificat, în urma unor sesizări şi reclamaţii, prilej cu care s-au constatat 94 de contravenţii şi s-au aplicat amenzi de peste 12 miliarde de lei vechi (suma totală ajungând astfel la circa 17 miliarde lei).

De remarcat că în 144 de cazuri, comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat în urma unor informaţii vehiculate de mass-media. „Spiritul Crăciunului” se pare că a funcţionat din plin la Galaţi, ţinând cont că nimeni nu a fost amendat de Garda de Mediu în cursul lunii decembrie.

În cursul anului trecut, în judeţul Galaţi au fost cinci poluări accidentale, dintre care doar una a fost un eveniment cu adevărat neprevăzut, în sensul că s-a constatat că poluatorul nu era vinovat de incident. În celelalte patru cazuri, poluările s-au produs deoarece nu au fost luate măsurile de siguranţă impuse de lege. Poluatorii au fost amendaţi, în total, cu 1,55 miliarde de lei vechi.

Citit 1098 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.