Tot urzicile-s mai bune

Tot urzicile-s mai bune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ar ţine gălăţenii post, dacă i-ar lăsa buzunarul! Problema este că, mai ales cine nu şi-a propus de la început o perioadă de şapte săptămâni de post negru, trebuie să se descurce cu ce are. Şi nu e deloc uşor, în condiţiile în care alimentele de post sunt mai scumpe decât cele de dulce.

„Preţurile mi se par destul de mari. Nu faci deloc economie, cumpărând produse de post. De exemplu, pateul este destul de scump. Plus că multe dintre produsele de post nu sunt bune, dar sunt scumpe. Dacă te uiţi pe etichetele produselor de post, vezi o înşiruire însemnată de E-uri”, a declarat Alice Duval, în vârstă de 55 de ani.

„Sunt costisitoare şi nici nu sunt sănătoase. Pateurile sunt reuşite, spre exemplu, ca şi caşcavalul de post şi drobul de post. În schimb, parizerul de post este foarte rău la gust. Sunt produse scumpe, dar calitatea lasă de dorit. Putem spune sigur că preţul nu se regăseşte în calitate” este de părere Constanţa Bădăluţă, de 73 ani.

„Nu-mi place gustul produselor de post şi nu înţeleg de ce sunt atât de scumpe, dacă tot au atâtea E-uri. Înţeleg să fi fost mai scumpe, dacă ar fi fost şi mai sănătoase. Dar, eu, una, nu am încredere în produsele de post”, a spus Alecu F., în vârstă de 52 de ani.

„De fiecare dată când vine o sărbătoare, la noi se scumpesc produsele. Dacă în timpul anului au un anume preţ, când vine vremea să consumăm din belşug produsele respective, preţurile explodează. Vreau să văd şi eu cum scad preţurile în preajma Sărbătorilor de Paşti sau de Crăciun. La noi este invers. În Ungaria, marile magazine scad la sfârşit de lună preţurile, ca să se poată vinde marfa şi să aducă alta proaspătă. La noi este marfă multă, preţuri mari şi nici nu se consumă, adică nici nu mâncăm. Vrem un trai decent, în schimb nu-l avem nici pe acela”, spune P.P. în vârstă de 58 de ani.

Citit 967 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.