Cazuri de evaziune fiscală la Galaţi: „Gaură” la bugetul de stat de 4,2 milioane de euro

Cazuri de evaziune fiscală la Galaţi: „Gaură” la bugetul de stat de 4,2 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a încasat la bugetul general consolidat al statului, în primul trimestru al acestui an, aproape 358 milioane de lei, cu 8,4 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai mari sume s-au încasat la bugetul de stat - 165 milioane de lei şi la bugetul asigurărilor sociale – 133 milioane de lei. La bugetul unic de asigurări sociale de sănătate s-au încasat 54,5 milioane de lei, iar la bugetul fondului de şomaj aproape 5 milioane de lei.
„În condiţiile în care lipsa de lichidităţi a agenţilor economic gălăţeni a afectat activitatea de recuperare a creanţelor bugetare, la contribuabilii care înregistrau obligaţii restante s-au dispus, totuşi, toate măsurile legale. În acest sens, în perioada de raportare au fost transmise 26.468 somaţii către debitori, pentru un total al obligaţiilor fiscale de 104 milioane de lei, au fost aplicate 60 de sechestre asupra unor bunuri mobile şi imobile în valoare de 31,4 milioane lei şi au fost înfiinţate 8.862 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale debitorilor, inclusiv terţi, totalizând 72,4 milioane de lei”, a precizat George I.Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.
Pe lângă activităţile amintite, DGFP Galaţi a făcut în primele trei luni ale acestui an 453 de verificări la contribuabili, în urma cărora s-au realizat 246 rapoarte de inspecţie fiscală şi cu stabilirea de sume suplimentare la buget în valoare de 22 milioane de lei. Pe parcursul acestor verificări s-au identificat şi cazuri ce intrau în sfera infracţionalului, în 22 de dosare fiind întocmite sesizări penale, pentru evaziuni de 18,42 milioane de lei, adică aproximativ 4,2 milioane de euro.

Citit 4565 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2013 13:15

6 comentarii

 • postat de un prapadit de Galati
  Miercuri, 01 Mai 2013 16:45
  Degeaba l-au inlocuit pe Blejnar. Probabil doar sa primeasca USL cota!
  Daca ai o datorie inventata de 10 lei, astia te executa imediat. Nu-ti convine, da-i in judecata. Sigur castigi. Dar: judecata, avocat, nervi, doi-trei ani, cheltuieli de 1000. Intr-o specifica logica a lor, vor returna doar cand vor putea. Daca ei au de returnat, o sa vada cand pot. Intre timp, ii si executa silit pe cei care datoreaza 1000 dar uita sa returneze acestora 100.000 reali.
  Si noua gasca face la fel. Din 09-2012 cateva firme au de primit peste 20.000.000 pe fonduri europeene. In 10.2012 li s-a trasmis: da, este corect si trebuie sa primiti banii, doar ca nu avem. Asteptati. Astia au pus sechestru si le-au scos bunurile la vanzare pentru 100.000.
  Asa ca acele firme s-au declarat in insolventa. Peste 40.000 in toata tara. Peste jumatate au de primit mult mai multi bani de la stat.
  Min.Mediului si-a aprobat bugetul in ??? 25.04.2013??? Ca si primariile municipale! La tara este si mai grav.
  Asta este Romanica de azi. Cu Galati-ul in frunte. Tot fam. Toader conduce.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 30 Aprilie 2013 17:48
  TRW Automotive a deschis la Baia Mare o fabrică de volane destinate automobilelor Audi

  Producătorul american de piese auto TRW Automotive a deshis o nouă unitate de producţie la Baia Mare, judeţul Maramureş, cu 300 de angajaţi, care se va ocupa cu îmbrăcarea în piele a volanelor destinate în principal automobilelor Audi.

  Unitatea a fost inaugurată recent, se arată într-un comunicat transmis luni de TRW Automotive Holdings Corp., cu sediul în statul Michigan, SUA.

  "Am deschis această unitate pentru a întâmpina necesităţile actuale, aflate în creştere, în principal pentru Audi. Avem în această zonă o forţă de muncă excelentă, bine calificată, şi suntem încrezători că vom satisface standardele de înaltă calitate ale clienţilor noştri. Baia Mare este o locaţie optimă în privinţa infrastructurii şi reţelelor de transport şi va consolida poziţia TRW ca unul dintre cei mai mari angajatori din România în sectorul furnizorilor pentru industria auto", a declarat în comunicat Ovidiu Ambrus, manager al operaţiunilor TRW din România.

  Fabrica TRW de la Baia Mare a început operaţiunile în luna ianuarie şi va avea până la sfârşitul anului până la 650 de angajaţi.

  TRW este prezentă în România din anul 2004, când a început activitatea la Timişoara (Timiş), iniţial cu îmbrăcarea în piele a volanelor auto. Operaţiunile companiei în România au fost ulterior extinse în sectorul producţiei de componente auto, inclusiv airbag-uri. Investiţia iniţială de la Timişoara a fost de 16 milioane de dolari.

  Pe lângă Timişoara şi Baia Mare, TRW mai deţine facilităţi la Oraviţa (Caraş-Severin), Lupeni (Hunedoara) şi Marghita (Bihor), având aproximativ 3.400 de angajaţi în România.

  "Inaugurarea la Baia Mare este o ocazie importantă şi suntem încântaţi să le urăm bun venit primarului şi celorlalte autorităţi locale şi naţionale care ne-au susţinut dezvoltarea aici. În România lucrăm cu 14 mari producători de automobile, inclusiv Volkswagen, Fiat şi Ford, şi vom continua să ne dezvoltăm amprenta în linie cu necesităţile clienţilor noştri", a afirmat Ambrus.

  TRW Automotive Holding a înregistrat anul trecut, la nivel mondial, vânzări de 16,4 miliarde de dolari. Compania operează în 25 de ţări şi are aproximativ 65.000 de angajaţi

  In judetele din vestul tarii se poate....la noi oare autoritatile judetene ce fac ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de vvv
  Marți, 30 Aprilie 2013 15:49
  da au recuperat un rest de 33 lei de la o batrina de 90 ani ,care se putea plati pina la sf .anului ,dar ca nu cumva sa se intimple ceva si sa ramina cu datoria neplatita ........ FELICITARI //////
  0
  0
  Raportează
 • postat de bacal
  Marți, 30 Aprilie 2013 08:08
  minciuni ...minciuni....si iar minciuni...cate firme colosale din galati sunt contolate???...0
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 29 Aprilie 2013 17:40
  Granturi de 600.000 de dolari pentru proiecte de cercetare aplicată

  Romanian – American Foundation (RAF) a anuţat deschiderea apelului de proiecte Proof of Concept (POC) în domeniul cercetării aplicate (Applied Research, Technological Innovation and Entrepreneurship –ARTIE).

  La începutul acestui an, RAF a lansat ARTIE, o nouă direcţie strategică care are ca scop sprijinirea cercetătorilor în diferite stagii ale transformării invenţiei în inovaţie, din laborator în piaţa produselor şi serviciilor, potrivit unui comunicat al fundaţiei.

  “Ne-am dorit ca procesul prin care cercetătorii aplică pentru a deveni beneficiari ai graturilor să fie unul simplu, cuprinzător şi atractiv. Şi pentru că ARTIE este despre oameni inteligenţi ce inovează obiecte inteligente într-o lume interconectată, vom trăi multe experienţe şi vom împărtăşi cunoştinţe noi în comunitatea pe care o construim” – spune Paula Apreutesei, Director de Program.

  Programul ARTIE Fellowship are două direcţii: construirea comunităţii şi inovarea tehnologică. Investiţia în inovare tehnologică este împărţită în doua categorii: Granturi pentru Cercetare Aplicată şi Granturi pentru Antreprenoriat.

  RAF va investi 600.000 USD pentru a finanţa Granturi pentru Cercetare Aplicată în ştiinţe, matematică, inginerie şi tehnologia informaţiei. Valoarea fiecărui grant va fi de maxim 80.000 USD pentru o perioadă de opt luni.

  Romanian-American Foundation, înfiinţată în 2009, este cea mai mare fundaţie filantropică americană din România, care finanţează programe în antreprenoriat, educaţie şi dezvoltare comunitară, potrivit comunicatului de presă. Patrimoniul actual al Fundaţiei este de 50 de milioane de dolari şi se aşteptă ca, în următorii ani, să ajungă la 150 milioane.

  Bani sunt, dar trebuie si accesati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean in votul gol
  Luni, 29 Aprilie 2013 11:55
  Firma lui nea Paslaru e si ea in calcule? Dar clinica la care activa si Baca? Dar firmele ocrotite de partid sunt, gen UNICOM, anumite firme de transport local? Sau looserii de la stat, gen APATERM sunt si ei? A, nu? Uuhh! Ca ma speriasem, am crezut ca s-a schimbat ceva...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.