Cazuri de evaziune fiscală la Galaţi: „Gaură” la bugetul de stat de 4,2 milioane de euro

Cazuri de evaziune fiscală la Galaţi: „Gaură” la bugetul de stat de 4,2 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a încasat la bugetul general consolidat al statului, în primul trimestru al acestui an, aproape 358 milioane de lei, cu 8,4 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai mari sume s-au încasat la bugetul de stat - 165 milioane de lei şi la bugetul asigurărilor sociale – 133 milioane de lei. La bugetul unic de asigurări sociale de sănătate s-au încasat 54,5 milioane de lei, iar la bugetul fondului de şomaj aproape 5 milioane de lei.

„În condiţiile în care lipsa de lichidităţi a agenţilor economic gălăţeni a afectat activitatea de recuperare a creanţelor bugetare, la contribuabilii care înregistrau obligaţii restante s-au dispus, totuşi, toate măsurile legale. În acest sens, în perioada de raportare au fost transmise 26.468 somaţii către debitori, pentru un total al obligaţiilor fiscale de 104 milioane de lei, au fost aplicate 60 de sechestre asupra unor bunuri mobile şi imobile în valoare de 31,4 milioane lei şi au fost înfiinţate 8.862 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale debitorilor, inclusiv terţi, totalizând 72,4 milioane de lei”, a precizat George I.Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Pe lângă activităţile amintite, DGFP Galaţi a făcut în primele trei luni ale acestui an 453 de verificări la contribuabili, în urma cărora s-au realizat 246 rapoarte de inspecţie fiscală şi cu stabilirea de sume suplimentare la buget în valoare de 22 milioane de lei. Pe parcursul acestor verificări s-au identificat şi cazuri ce intrau în sfera infracţionalului, în 22 de dosare fiind întocmite sesizări penale, pentru evaziuni de 18,42 milioane de lei, adică aproximativ 4,2 milioane de euro.

Citit 4682 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2013 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.