Ce afaceri şi-ar deschide gălăţenii?

Ce afaceri şi-ar deschide gălăţenii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu puţini sunt oamenii de afaceri de success care spun că, atunci când vrei să pui pe picioare un business, nu trebuie neapărat să ai buzunarele doldora de bani. Cel mai important este, sunt de părere antreprenorii, să ai o idee cu adevărat bună în care să crezi şi multă iniţiativă în a-i convinge pe cei care au bani – bănci sau investitori care pot deveni parteneri – să investească în afacerea ta. Gălăţenii şi-ar face afaceri, fiecare în funcţie de experienţă şi ceea ce îşi doreşte mai mult şi mai mult de la viaţă.

« Mi-aş face o fermă de cai pe care să-i folosesc apoi pentru diverse activităţi de echitaţie. N-aş amenaja-o în Galaţi din cauză că nici nu cred că legea mi-ar permite. Dar sunt pasionat de cai, am şi acasă, aşa că eu cred că m-aş descurca şi că din aşa ceva s-ar putea obţine bani”, ne-a spus Vali, elev în vârstă de 19 ani.

“Cred că m-aş orienta spre ceva pe domeniul juridic. Un birou de executări judecătoreşti, poate. Eu consider că, la cum sunt vremurile acum, ar fi o afacere care ar merge foarte bine. În afară de asta, nu prea m-am gândit. Nu văd altceva să meargă la noi în ţară, acum », a declarat Alex, în vârstă de 26 de ani.

« Cred că fiecare poate face afaceriu în domeniul în lucrează şi în care s-a pregătit. Pe mine mă interesează afacerile în presă, spre exemplu. Este o soluţie să-ţi faci PFA, în condiţiile în care sunt tot mai puţini angajatori care vor să ţină ziarişti angajaţi cu carte de muncă. Totuşi, se pare că şi mai rentabil ar fi să îţi faci un SRL, pentru că se pot face deduceri şi ai o mai mare liberate de mişcare. Fiecare face ce ştie că poate. Spre exemplu, cei mai mulţi gălăţeni care pleacă din Combinat, pe ordonanţă, visează să îşi deschidă tarabă. S-ar băga şi studenţii, dar încă nu au toţi suficiente cunoştinţe. Poate că ideea de a introduce ore de educaţie financiară în cadrul ciclului gimnazial este bună, din acest punct de vedere », a declarat Marian Vulpe, jurnalist în vârstă de 47 de ani.

Citit 2875 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2013 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.