Reducerea TVA-ului nu albeşte piaţa pâinii. Singura soluţie care ar putea aduce o ieftinire, eficientă doar parţial

Reducerea TVA-ului nu albeşte piaţa pâinii. Singura soluţie care ar putea aduce o ieftinire, eficientă doar parţial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reducerea TVA-ului la pâine este pe masa de discuţii a Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional. Anunţată deja de mai bine de jumătate de an, reducerea taxei de la 24 la sută la nouă la sută ar urma să se concretizeze, cu acordul Consiliului Fiscal al României, în luna septembrie.

Producătorii gălăţeni de pâine cu fabrici mici şi medii sunt de părere că măsura este una bună. Mai întâi, pentru că ar elimina o parte din evaziunea fiscală de pe piaţă şi apoi pentru că ar putea duce la o ieftinire a pâinii, cel puţin pentru câteva luni. Din păcate, însă, cine-i hoţ, tot hoţ va rămâne, indiferent câte înlesniri i-ar oferi statul! Evaziunea fiscală nu va dispărea cu totul de pe piaţa gălăţeană a panificaţiei şi e puţin probabil ca pâinea noastră, cea de toate zilele, să se ieftinească prea mult şi pentru perioade îndelungate de timp.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1401 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2013 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.