Împreună sau separat la regionalizare?

Împreună sau separat la regionalizare?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iată răspunsul câtorva gălăţeni la întrebarea dacă Galaţiul şi Brăila ar trebui să meargă împreună la regionalizare sau separat?

B.I., 70 de ani: „Regionalizarea nu este bună deloc. Sunt împotrivă, pentru că regionalizarea duce la pierderea specificului naţional. După formarea regiunilor, ţara se poate fragmenta, pot apărea uşor enclave. România riscă pierderea anumitor porţiuni din teritoriu. Toţi spun că prin regionalizare s-ar atrage mai multe fonduri europene, dar acestea pot fi atrase şi în structura de acum, dacă există proiecte, dacă există competenţă. Se merge pe ideea că pot dirija mai bine fondurile, dar pe mine nu mă convinge. Nu este asta singura modalitate prin care pot fi atraşi bani. Plus că ţara nici nu este pregătită pentru regionalizare, trebuie regândite structurile administrative. În câteva luni nu se poate face regionalizare”.

Laurenţiu Mhăilescu, 36 de ani: „Consider că am câştiga prin alăturarea Galaţiului cu Brăila şi chiar cu Tulcea. S-ar putea dezvolta altfel zona, cele trei oraşe sunt asemănătoare ca specific. Când se alătură oraşe cu specific diferit, e mai greu să cazi de acord. Dar prin alăturarea celor două sau celor trei, s-ar putea gândi proiecte comune. În primul rând, prefecţii trebuie să se pună de acord şi să intermedieze discuţiile, parteneriatele. De asemenea, cred că ar trebui să încercăm dezvoltarea relaţiilor cu moldovenii, ucrainenii, pentru un eventual trafic de marfă. Din punct de vedere comercial, s-ar putea face multe”.

Gelia Blagovici, 56 de ani: „Aşa ca vecini, cred că nu ar strica deloc să mergem împreună în contextul regionalizării. Cât de bine va fi, nu ştiu. Depinde de edili, de cât de bine se înţeleg. Organizarea pe judeţe a fost benefică, acum nu ştiu cât de mult sunt ţintite beneficiile cetăţenilor”.

Citit 2343 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2013 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.