Aveţi încredere în sistemul bancar?

Aveţi încredere în sistemul bancar?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Băncile au devenit mai prudente în relaţia cu clienţii. Pe de altă parte, nici clienţii nu mai dau buzna în bănci ca pe vremuri. Iată opinia câtorva gălăţeni, apropo de încrederea pe care o au în a apela la bănci:

Ionuţ: „Nu, nu am încredere în bănci, nici nu ştiu cum să o spun într-un mod mai frumos. Ne dau bani care nu există şi le dăm bani care ar trebui să nu fie. Sunt nişte cămătari. Banii nu sunt acoperiţi”.

Horaţio: „Este o perioadă de dezechilibru pentru bănci şi pentru economie. În acest moment, în contextul crizei economice, nu am foarte multă încredere. Este periculos să faci împrumuturi în perioada asta”.

Florica, 64 de ani: „Nu există bani, să îi punem la bancă. Are soţul meu credit şi plăteşte foarte mult. Plăteşte, cred, mai mult decât dublul împrumutului. Când a făcut împrumut, a făcut şi asigurarea, bănuiesc că plăteşte şi asigurarea. A făcut credit pe 7.500 de lei, acum patru ani, şi plăteşte 18.000 de lei. Suntem pensionari. Încredere nu ai, pentru că dobânzile acum cresc, acum scad”.

Florin, 30 de ani: „Da, de ce să nu am încredere?! Da, aş avea încredere pentru a face un credit. Este benefic. Nu cred că sunt dobânzile prea mari”.

onofrei-vox banci-4

Valentin, 44 de ani: Da, am încredere. La venitul pe care îl am, nu îmi permit să fac credite, dar aş face, dacă aş avea posibilitatea. Acum, am înţeles că au mai scăzut. Am avut încredere şi am în continuare. Bani să am! Banii sunt mai siguri în bancă, decât dacă i-ai ţine la saltea.

Citit 1417 ori Ultima modificare Vineri, 15 Noiembrie 2013 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.