Ultima strigare la pomii de Crăciun: Cu 50 de lei îţi iei un brad frumos

Ultima strigare la pomii de Crăciun: Cu 50 de lei îţi iei un brad frumos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În pieţele din Galaţi mai erau ieri mii de brazi * Cumpărătorii aşteaptă ultima zi ca să prindă reducerile de final * Comercianţii spun, însă, să strategia asta e riscantă: marţi brazii nu vor mai fi pe alese

Deşi mai e doar o zi până la Crăciun, oferta de brazi din pieţe e încă destul de bogată, semn că gălăţenii nu prea se înghesuie să îşi cumpere pomi pentru sărbătoare. E drept, şi comercianţii ţin cu dinţii de preţ şi negociază la sânge.

Clienţii mai aşteaptă

Ieri în Piaţa din Micro 19 mai erau câteva sute de brazi, iar cumpărătorii încă se codeau să facă achiziţii, aşteptând probabil ultima zi, când e posibil ca preţul să mai scadă. Ieri, cel mai ieftin brad, atât în Micro 19, cât şi în Piaţa Centrală, costa 20 de lei, însă era vorba despre marfă destul de slabă din punct de vedere calitativ, adică brazi mici şi nu tocmai stufoşi. Preţul urca până la 80 de lei bradul, însă aici vorbim despre pomi mari şi bogaţi. "Avem pentru toată lumea, pentru toate buzunarele. Vă recomand unul din ăsta mai micuţ, dar bogat, numai bun pentru un apartament: vi-l dau la 40 de lei", ne-a spus o precupeaţă în Micro 19. Întrebată dacă marţi nu îl dă mai ieftin, vânzătoarea a insistat asupra unei achiziţii imediate. "Puteţi să veniţi mâine, dar e riscant. Credeţi că îl mai găsiţi? Nu ştiu cum o să meargă azi vânzarea, depinde. Păi dacă mâine mai rămân cu cinci brazi din ăştia amărâţi, o să mă rugaţi să vi-i dau la 50-60 de lei. Aşa, dacă luaţi acum măcar puteţi să alegeţi", a comentat vânzătoarea. Alături, un alt comerciant a explicat că e posibil ca marţi preţul brazilor să mai scadă. "Dacă nu se cumpără azi şi o să am şi mâine la fel de mulţi probabil că o să mai scad la preţ. Adică, uitaţi, ăsta de aici, pe care îl dau acum la 50 de lei, poate o să îl luaţi mâine la 30 de lei. Dar dumneavoastră vă asumaţi riscul", a explicat vânzătorul.

Suporturi de brad la 15 lei

Cine nu are bani de un brad sau are unul artificial poate opta pentru crenguţe de brad care să asigure mirosul specific de Crăciun în case. O creangă destul de bogată se dă cu 2 lei în toate pieţele. Sau, dacă doriţi şi un aranjament din brad natural, trebuie să scoateţi din buzunar cam 10 lei. Tot în zona brazilor, în fiecare piaţă se vând şi suporturi pentru brad. Sunt confecţionate din lemn şi costă de la 10 lei la 15 lei, în funcţie de grosimea trunchiului care trebuie să încapă acolo. Cel mai indicat este să cumpăraţi mai întâi bradul, iar abia apoi să achiziţionaţi şi un suport potrivit, ca să nu mai fiţi nevoiţi să ciopliţi în casă.

 

Citit 1944 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.